Daily Current Affairs (20 ~ April ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :


Welcome to the April 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 20 April 2021 :

  1. Who has reached the top of ICC ODI batting rankings recently?
    Ans. Babar Azam
  2. Who will host ‘Laureus World Sports Awards 2021’?
    Ans. Spain
  3. Who became the first country in the European Union to abandon the ‘AstraZeneca vaccine’?
    Ans. Denmark
  4. Which country has received more than one billion dollars in financing?
    Ans. Bangladesh
  5. K Madhavan has been appointed as the President of which company?
    Ans. Star india
  6. When is World Haemophilia Day celebrated?
    Ans. 17 April
  7. Which state has grown new varieties of nutrient-rich fruits and vegetables?
    Ans. Punjab
  8. Who has been nominated as Chairman by ‘Tata Consumer Products’?
    Ans. Puneet Das
  9. The US has announced to start Hydrogen Task Force together with which country?
    Ans. India
  10. When is World Heritage Day celebrated?
    Ans. 18 April
  1. हाल ही में ICC की ODI बल्लेबाजी रैंकिंग’ में कौन शीर्ष पर पहुचा है ?
    Ans. बाबर आजम
  2. ‘लॉरियस वर्ल्ड स्पोर्ट्स अवार्ड्स 2021’ की मेजबानी कौन करेगा ?
    Ans. स्पेन
  3. ‘एस्ट्राजेनेका वैक्सीन’ को छोड़ने वाला यूरोपियन यूनियन का पहला देश कौन बना है ?
    Ans. डेनमार्क
  4. किस देश को एक बिलियन डॉलर से अधिक का वित्तपोषण मिला है ?
    Ans. बांग्लादेश
  5. के माधवन को किस कंपनी का अध्यक्ष नियुक्त किया गया है ?
    Ans. स्टार इंडिया
  6. विश्व हीमोफीलिया दिवस कब मनाया गया है ?
    Ans. 17 April
  7. किस राज्य ने पोषक तत्व से भरपूर फल और सब्जियों की नई किस्में उगायी हैं ?
    Ans. पंजाब
  8. ‘टाटा कंज्यूमर प्रोडक्ट्स’ ने किसे अध्यक्ष के रूप में नामित किया है ?
    Ans. पुनीत दास
  9. अमेरिका ने किस देश के साथ मिलकर हाइड्रोजन टास्क फ़ोर्स शुरू करने की घोषणा की है ?
    Ans. भारत
  10. विश्व धरोहर दिवस कब मनाया जाता है ?
    Ans. 18 Apri1

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 9788

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


Related Posts :

Leave a Comment

error: Content is protected !!