Daily Current Affairs (20 ~ June ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the June 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 20 June 2021 :

  1. In which country is the 31st NATO summit 2021 held?
    Ans. Brussels, Belgium
  2. Who is the highest goal scorer in ‘European Championship’?
    Ans. Cristiano Ronaldo
  3. Which Bollywood actor has donated Rs 1 crore to build a school in Jammu and Kashmir?
    Ans. Akshay Kumar
  4. Which ministry and MOPSW have signed an agreement for cooperation in the development of the National Maritime Heritage Complex in Gujarat?
    Ans. Ministry of Culture
  5. The Government of India and which Regional Development Bank signed a loan of $ 484M to upgrade the road network in the Tamil Nadu Industrial Corridor?
    Ans. Asian Development Bank
  6. Which day is celebrated all over the world on 18th June?
    Ans. autistic pride day
  7. In which state of India the first case of green fungus has come?
    Ans. Madhya Pradesh
  8. In how many countries, the World Health Organization has identified lambda, a new variant of CoviD-19?
    Ans. 29 countries
  9. The Central Government has decided to form how many companies instead of “Ordnance Manufacturing Board”?
    Ans. 7 companies
  10. Which software company in the world has appointed Satya Nadella as its chairman?
    Ans. Microsoft
  1. नाटो का 31वां शिखर सम्मेलन 2021 किस देश में आयोजित किया गया है ?
    Ans. ब्रुसेल्स बेल्जियम
  2. ‘यूरोपीयन चैंपियनशिप’ में सबसे अधिक गोल करने वाले खिलाड़ी कौन है ?
    Ans. क्रिस्टीयानो रोनाल्डो
  3. किस बॉलीवुड अभिनेता ने जम्मू-कश्मीर में स्कूल बनाने के लिए 1 करोड़ रुपए डोनेट किए हैं ?
    Ans. अक्षय कुमार
  4. किस मंत्रालय और MOPSW ने गुजरात में राष्ट्रीय समुद्री विरासत परिसर के विकास में सहयोग के लिए समझौता किया है ?
    Ans. संस्कृति मंत्रालय
  5. भारत सरकार और किस क्षेत्रीय विकास बैंक ने तमिलनाडु औद्योगिक गलियारे में सड़क नेटवर्क के उन्नयन के लिए 484M$ के ऋण पर हस्ताक्षर किया ?
    Ans. एशियाई विकास बैंक
  6. 18 जून को विश्वभर में कौनसा दिवस मनाया जाता है ?
    Ans. ऑटिस्टिक प्राइड डे
  7. भारत के किस राज्य में ग्रीन फंगस का पहला मामला आया है ?
    Ans. मध्य प्रदेश
  8. विश्व स्वास्थ्य संगठन ने CoviD-19 के एक नए वैरिएंट लैम्ब्डा की पहचान कितने देशो में की है ?
    Ans. 29 देशों
  9. केंद्र सरकार ने “आयुध निर्माण बोर्ड” की जगह कितनी कंपनियां बनाने का फैसला लिया है ?
    Ans. 7 कंपनियां
  10. विश्व की सबसे बड़ी किस सॉफ्टवेर कंपनी ने सत्या नडेला को चेयरमैन नियुक्त किया है ?
    Ans. माइक्रोसॉफ्ट

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 10345

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Leave a Comment

error: Content is protected !!