Daily Current Affairs (15 ~ April ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :


Welcome to the March 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 15 April 2021 :

  1. Recently ‘International Day of Human Space Flight’ has been celebrated?
    Ans.12 April
  2. Who has announced the launch of ‘Mentor Connect Program’?
    Ans. Amazon India
  3. Who has inaugurated the ‘Decision and Order Portal’?
    Ans. DY Chandrachud
  4. Who became the first country to implement the largest free trade agreement ‘RCEP’?
    Ans. Singapore
  5. Recently Satish Kaul has passed away. Who were they?
    Ans. The actor
  6. Which state has made Sonu Sood as the Kovid Vaccination Ambassador?
    Ans. Punjab
  7. Who has been awarded the Knight of the Order of Arts and Letters of Honor?
    Ans. Gunit Monga
  8. Who has been awarded the UAE’s top civilian award?
    Ans. Yusuf Ali
  9. How many crore rupees have been collected by SBI from zero balance accounts?
    Ans. 300 million
  10. Which country has announced the name of its first female astronaut?
    Ans. UAE
  1. हाल ही में ‘मानव अंतरिक्ष उड़ान का अंतर्राष्ट्रीय दिवस’ कब मनाया गया है ?
    Ans.12 अप्रैल
  2. किसने मेंटर कनेक्ट प्रोग्राम’ के लांच की घोषणा की है ?
    Ans. अमेजन इंडिया
  3. निर्णय और आदेश पोर्टल’ का उद्घाटन किसने किया है ?
    Ans. डी वाई चन्द्रचूड
  4. सबसे बड़ा मुक्त व्यापार समझौता ‘RCEP’ लागू करने वाला पहला देश कौन बना है ?
    Ans. सिंगापुर
  5. हाल ही में सतीश कौल का निधन हुआ है वे कौन थे ?
    Ans. अभिनेता
  6. किस राज्य ने सोनू सूद को कोविड वैक्सीननेशन अम्बेसडर बनाया है ?
    Ans. पंजाब
  7. किसे नाइट ऑफ़ द आर्डर ऑफ़ आर्ट्स एंड लेटर्स सम्मान से सम्मानित किया गया हैं ?
    Ans. गुनीत मोंगा
  8. UAE के शीर्ष नागरिक पुरस्कार से किसे सम्मानित किया गया है ?
    Ans. यूसुफ अली
  9. SBI ने शून्य बैलेंस खातों से कितने करोड़ रुपये जमा किये है ?
    Ans. 300 करोड़
  10. किस देश ने अपनी पहली महिला अंतरिक्ष यात्री का नाम घोषित किया है ?
    Ans. UAE

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 9697

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Leave a Comment

error: Content is protected !!