Daily Current Affairs (28 ~ April ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :


Welcome to the April 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 28 April 2021 :

  1. When is World Laboratory Animal Day celebrated?
    Ans. 24 April
  2. When has world immunization week started?
    Ans. 24 April
  3. From where did the first ‘Oxygen Express’ liquid medical oxygen take off?
    Ans. Visakhapatnam
  4. Who has Tesla India appointed as its HR head?
    Ans. Chitra Thomas
  5. Recently Amit Mistry has passed away. Who were they?
    Ans. The actor
  6. The Central Government has decided to airlift mobile oxygen production plants from which country?
    Ans. Germany
  7. How many gold medals have India won at the World Youth Boxing Championships?
    Ans. Seven
  8. IPL. Who became the first player to score 6000 runs in India?
    Ans. Virat Kohli
  9. Who has won the Nelson Mandela World Humanitarian Award 2021?
    Ans. Rumana Sinha
  10. Which state government has established three covid care centers?
    Ans. Assam
  1. विश्व प्रयोगशाला पशु दिवस कब मनाया गया है ?
    Ans. 24 अप्रैल
  2. विश्व प्रतिरक्षण सप्ताह कब से शुरू हुआ है ?
    Ans. 24 अप्रैल
  3. पहली ‘ऑक्सीजन एक्सप्रेस’ लिक्विड मेडिकल ऑक्सीजन लेकर कहाँ से रवाना हुयी ?
    Ans. विशाखापट्टनम
  4. टेस्ला इंडिया ने किसे अपने मानव संसाधन प्रमुख के रूप में नियुक्त किया है ?
    Ans. चित्रा थॉमस
  5. हाल ही में अमित मिस्त्री का निधन हुआ है वे कौन थे ?
    Ans. अभिनेता
  6. केंद्र सरकार ने किस देश से मोबाइल ऑक्सीजन उत्पादन संयंत्रों को एयरलिफ्ट करने का निर्णय लिया है ?
    Ans. जर्मनी
  7. विश्व युवा मुक्केबाजी चैम्पियनशिप में भारत ने कितने स्वर्ण पदक जीते हैं ?
    Ans. सात
  8. IPL. में 6000 रन बनाने वाले पहले खिलाड़ी कौन बने हैं ?
    Ans. विराट कोहली
  9. नेल्सन मंडेला विश्व मानवतावादी पुरस्कार 2021 किसने जीता है ?
    Ans. रूमाना सिन्हा
  10. किस राज्य सरकार ने तीन कोविड देखभाल केंद्र स्थापित किये हैं ?
    Ans. असम

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 8996

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


Related Posts :

Leave a Comment

error: Content is protected !!