Daily Current Affairs (17 ~ April ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :


Welcome to the April 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 17 April 2021 :

  1. Who became the first company to cross the billion transaction on UPI?
    Ans. Phone pay
  2. Which state’s Chief Minister has launched a unique gift scheme to promote Covid vaccination?
    Ans. Uttar Pradesh
  3. Who has Digit Insurance appointed as its brand ambassador?
    Ans. Virat Kohli
  4. Which country’s Nobel laureate Isamu Akasaki has died?
    Ans. Japan
  5. Manohar Parrikar: Who has written a book called Brilliant Mind, Simple Life?
    Ans. Nitin Gokhale
  6. Which company has shut down its smartphone business?
    Ans. LG
  7. Who inaugurated the five-day ‘Tulip Festival’
    Have done
    Ans. Manoj Sinha
  8. Which state’s home minister after allegations of corruption
    has resigned ?
    Ans. Maharashtra
  9. Recently the foreign minister of which country Sergey Lovrov has been on a two-day visit to India?
    Ans. Russia
  10. Which IIT has developed a touch sensitive watch for the visually impaired?
    Ans. IT Kanpur
  1. UPI पर बिलियन ट्रांजेक्सन पार करने वाली पहली कंपनी कौन बनीं है ?
    Ans. Phone Pay
  2. किस राज्य के मुख्यमंत्री ने Covid टीकाकरण को बढ़ावा देने के लिए एक अनूठी उपहार योजना शुरू की है ?
    Ans. उत्तर प्रदेश
  3. डिजिट इंश्योरेंस ने किसे अपना ब्रांड अम्बेसडर बनाया है?
    Ans. विराट कोहली
  4. किस देश के नोबेल पुरस्कार विजेता इसामु अकासाकी का निधन हुआ है ?
    Ans. जापान
  5. मनोहर पार्रिकरः ब्रिलिएंट माइंड, सिंपल लाइफ नामक पुस्तक किसने लिखी है ?
    Ans. नितिन गोखले
  6. किस कंपनी ने अपने स्मार्टफोन कारोबार को बंद कर दिया है ?
    Ans. LG
  7. किसने पांच दिवसीय ‘ट्यूलिप फेस्टिवल’ का उद्घाटन
    किया है ?
    Ans. मनोज सिन्हा
  8. किस राज्य के गृह मंत्री ने भ्रस्टाचार के आरोपों के बाद
    इस्तीफा दे दिया है ?
    Ans. महाराष्ट्र
  9. हाल ही में किस देश के विदेश मंत्री सर्गेई लॉवरोव दो दिवसीय भारत की यात्रा पर आये हैं ?
    Ans. रूस
  10. किस IIT ने दृष्टिवाधित लोगों के लिए स्पर्श संवेदनशील घड़ी विकसित की है ?
    Ans. IT कानपुर

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 9278

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Leave a Comment

error: Content is protected !!