Daily Current Affairs (26 ~ April ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :


Welcome to the April 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 26 April 2021 :

  1. When has National Panchayati Raj Day been celebrated recently?
    Ans. 24 April
  2. With which country has Israel signed the largest defense procurement agreement?
    Ans. Greece
  3. According to the World Meteorological Organization, which gas has reached India from La Sofier volcano eruption?
    Ans. Sulfur dioxide
  4. Which country is planning to build its own space station?
    Ans. Russia
  5. Recently Kishore Nandalaskar has passed away. Who were they?
    Ans. The actor
  6. Recently which country’s Prime Minister has postponed his visit to India?
    Ans. Japan
  7. Under whose chairmanship has the RBI constituted a committee to review the work of companies?
    Ans. Sudarshan Sen
  8. Who has topped the ongoing energy conversion index 2021?
    Ans. Sweden
  9. Which country’s President ‘Idris Debbie’ has died?
    Ans. Republic of Chad
  10. On which planet has NASA’s miniature robotic helicopter ‘Ingenuity’ successfully landed?
    Ans. Mars
  1. हाल ही में राष्ट्रीय पंचायती राज दिवस कब मनाया गया है ?
    Ans. 24 अप्रैल
  2. इजराइल ने किस देश के साथ सबसे बड़े रक्षा खरीद समझौते पर हस्ताक्षर किये हैं ?
    Ans. ग्रीस
  3. विश्व मौसम विज्ञान संगठन के अनुसार ला सोफिएर ज्वालामुखी विम्फोट से कौनसी गैस भारत पहुंची है ?
    Ans. सल्फर डाई ऑक्साइड
  4. कौनसा देश खुद का अंतरिक्ष स्टेशन बनाने की योजना बना रहा है ?
    Ans. रूस
  5. हाल ही में किशोर नंदलास्कर का निधन हुआ है वे कौन थे ?
    Ans. अभिनेता
  6. हाल ही में किस देश के प्रधानमंत्री ने अपनी भारत की यात्रा को स्थगित कर दिया है ?
    Ans. जापान
  7. RBI ने किस की अध्यक्षता में कंपनियों के काम काज की समीक्षा के लिए एक समिति का गठन किया है ?
    Ans. सुदर्शन सेन
  8. जारी ऊर्जा रूपांतरण सूचकांक 2021 में कौन शीर्ष पर रहा है ?
    Ans. स्वीडन
  9. किस देश के राष्ट्रपति ‘इदरीस डेबी’ का निधन हुआ है ?
    Ans. चाड गणराज्य
  10. NASA के एक लघु रोबोट हेलीकॉप्टर ‘इंजेनुइटी’ ने किस ग्रह पर सफल उड़ान भरी है ?
    Ans. मंगल

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 9655

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


Related Posts :

Leave a Comment

error: Content is protected !!