Daily Current Affairs (20 ~ May ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the May 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 20 May 2021 :

  1. Who has won the “Italian Open Women’s Singles” title?
    Ans. Inga Switek
  2. How many times has Rafael Nadal of Spain won the title of Italian Open Tennis tournament?
    Ans. 10th time
  3. What time has Barcelona won the UEFA Women’s Champions League title?
    Ans. first time
  4. China’s Churong rover has successfully landed on which planet after completing 7 months of space travel?
    Ans. Mars
  5. Which actor has donated 50 lakh rupees to the Tamil Nadu Chief Minister Kovid Relief Fund?
    Ans. Rajinikanth
  6. Rajnath Singh and who has released the first batch of 2-DG, anti-Kovid-19 drug developed by DRDO?
    Ans. Dr. Harshvardhan
  7. Which state has announced to bear the expenses of the destitute children from Corona?
    Ans. Delhi Government
  8. Which Indian-origin woman has been appointed as senior adviser to the White House by US President Joe Biden?
    Ans. Neera Tandon
  9. Which Mexican woman has recently won the Miss Universe 2020 title?
    Ans. Andrea Meja
  10. What day is celebrated on May 18 around the world?
    Ans. International Museum Day and World AIDS Day
  1. किसने “इटालियन ओपन महिला एकल” खिताब जीता है ?
    Ans. इगा स्विटेक
  2. स्पेन के राफेल नडाल ने इंटैलियन ओपन टेनिस टूर्नामेंट का ख़िताब कितनी बार जीता है ?
    Ans. 10वीं बार
  3. बासिलोना ने कौनसी बार UEFA वुमन्स चैंपियन्स लीग के खिताब जीत लिया है ?
    Ans. पहली बार
  4. चीन का चुरोंग रोवर 7 महीने की अंतरिक्ष यात्रा पूरे करने के बाद किस ग्रह पर सफलतापूर्वक लैंड कर गया है ?
    Ans. मंगल ग्रह
  5. किसअभिनेता ने तमिलनाडु मुख्यमंत्री कोविड रिलीफ फंड में 50 लाख रुपए दान किए हैं ?
    Ans. रजनीकांत
  6. राजनाथसिंह और किसने DRDO के द्वारा विकसित की गयी कोविड-19 रोधी दवा 2-DG की पहली खेप जारी की है ?
    Ans. डॉ हर्षवर्धन
  7. किस राज्य ने कोरोना से बेसहारा हुए बच्चों की पढ़ाई का खर्चा उठाने की घोषणा की है ?
    Ans. दिल्ली सरकार
  8. भारतीय मूल की किस महिला को अमेरिका के राष्ट्रपति जो बाइडन ने व्हाइट हाउस के वरिष्ठ सलाहकार बनाया है ?
    Ans. नीरा टंडन
  9. मैक्सिको की किस महिला ने हाल ही में मिस यूनिवर्स 2020 का खिताब जीता है ?
    Ans. एंड्रिया मेजा
  10. 18 मई को विश्व भर में कौनसा दिवस मनाया जाता है ?
    Ans. अंतर्राष्ट्रीय संग्रहालय दिवस और विश्व एड्स दिवस 19 May 2021 Current Affair

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 9968

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Leave a Comment

error: Content is protected !!