Daily Current Affairs (23 ~ April ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :


Welcome to the April 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 23 April 2021 :

  1. The former Vice President of which country, Walter Fritz Mondale, has passed away recently?
    Ans. America
  2. The first Oxygen Express to reach Oxygen has left Mumbai between which city?
    Ans. Visakhapatnam
  3. The MoU between which Commission and the Economic Defense Administrative Council of Brazil has been approved?
    Ans. Competition Commission of India
  4. Which day is celebrated all over India on 21 April?
    Ans. Indian Civil Service Day
  5. In which language filmmaker Sumitra Bhave has passed away recently?
    Ans. Marathi movie
  6. NASA’s 2 kg helicopter has made history by taking the first flight on which planet recently?
    Ans. Mars
  7. How many crore rupees will be given by the central government for the supply of serum and corona vaccine to Bharat Biotech?
    Ans. 4,500 crores
  8. The Cabinet has approved the Memorandum of Understanding between India and which country under trade reform measures?
    Ans. Bangladesh
  9. Which day is celebrated all over the world on 21 April?
    Ans. World Creativity & Innovation
  10. Whom has LIC tied up with to ease its digital payment service?
    Ans. PayTM
  1. किस देश के पूर्व उपराष्ट्रपति वॉल्टर फ्रिट्ज मोंडेल का हाल ही में निधन हो गया है ?
    Ans. अमेरिका
  2. ऑक्सीजन पहुचाने के लिए पहली ऑक्सीजन एक्सप्रेस मुंबई क्षेत्र से किस शहर के बीच रवाना हुई है ?
    Ans. विशाखापट्टनम
  3. किस आयोग और ब्राजील की आर्थिक रक्षा प्रशासनिक परिषद के बीच हुए एमओयू को मंजूरी दे दी है ?
    Ans. भारतीय प्रतिस्पर्धा आयोग
  4. 21 अप्रैल को पूरे भारत में कौन सा दिवस मनाया जाता है ?
    Ans. भारतीय सिविल सेवा दिवस
  5. किस भाषा के फिल्म निर्माता सुमित्रा भावे का हाल ही में निधन हो गया है ?
    Ans. मराठी फिल्म
  6. नासा के 2 किलो वजनी हेलीकॉप्टर ने हाल ही में किस ग्रह पर पहली उड़ान भरकर इतिहास रच दिया है ?
    Ans. मंगल ग्रह
  7. केंद्र सरकार ने सीरम और भारत बायोटेक को कोरोना वैक्सीन की आपूर्ति के लिए कितने करोड़ रुपये देगा ?
    Ans. 4,500 करोड़ रुपये
  8. भारत और किस देश के बीच व्यापार सुधार उपायों के तहत समझौता ज्ञापन मंत्रिमंडल ने मंजूरी दी है ?
    Ans. बांग्लादेश
  9. 21 अप्रैल को विश्वभर में कौन सा दिवस मनाया जाता है ?
    Ans. विश्व रचनात्मकता और नवाचार
  10. LIC ने अपने डिजिटल भुगतान सेवा को आसान बनाने के लिए किसके साथ समझौता किया है ?
    Ans. PayTM

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 8948

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


Related Posts :

Leave a Comment

error: Content is protected !!