Daily Current Affairs (12 ~ May ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the May 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 12 May 2021 :

  1. What is the number of consecutive times the Banyan Munich has held the Football League recently?
    Ans. 9th time
  2. Which state has announced a grant of Rs 10 lakh to the next of kin of laborers killed in the mine explosion?
    Ans. Andhra Pradesh
  3. Which time was Sadiq Khan of Pakistani origin elected as the Mayor of London?
    Ans. second time
  4. NASA’s rover has recorded the flight of Ingenuity chopper from which planet?
    Ans. Mars
  5. Which batch of women military police has been inducted into the Indian Army?
    Ans. The first
  6. In how many states has the Finance Ministry released Rs 8923.8 crore to the panchayats?
    Ans. 25 states
  7. Reliance has become the fastest growing retail company in the world?
    Ans. The second
  8. Who has been awarded the “Sports Man of the Year 2021” award?
    Ans. Rafael nadal
  9. Who has been elected the Speaker of the West Bengal Legislative Assembly?
    Ans. Biman Bandopadhyay
  10. What is the new name of the railway station ‘Mian Ka Bada’ in Jodhpur?
    Ans. Mahesh Nagar
  1. बार्यन म्यूनिख ने फुटबॉल लीग पर हाल ही में लगातार कौनसी बार कब्ज़ा किया है ?
    Ans. 9वीं बार
  2. किस राज्य के खदान विस्फोट में मारे गए मजदूरों के परिजनों को 10-10 लाख रुपये देने की घोषणा की है ?
    Ans. आंध्र प्रदेश
  3. पाकिस्तानी मूल के सादिक खान को कौनसी बार लंदन के मेयर चुना गया ?
    Ans. दूसरी बार
  4. नासा के रोवर ने किस ग्रह पर से Ingenuity हेलिकॉँप्टर की उड़ान रिकॉर्ड की है ?
    Ans. मंगल ग्रह
  5. महिला सैन्य पुलिस का कौन सा बैच भारतीय सेना में शामिल किया गया है ?
    Ans. पहला
  6. वित्त मंत्रालय ने कितने राज्यों में पंचायतों को 8923.8 करोड़ रुपये जारी किए है ?
    Ans. 25 राज्यों
  7. रिलायंस विश्व में सबसे तेजी से बढ़ने वाली कौनसी रिटेल कंपनी बन गई है ?
    Ans. दूसरी
  8. किसे “स्पोर्ट्स मैन ऑफ द ईयर 2021” पुरस्कार प्रदान किया गया है ?
    Ans. Rafael Nadal
  9. किसे पश्चिम बंगाल विधानसभा का अध्यक्ष चुना गया है ?
    Ans. बिमन बंधोपाध्याय
  10. जोधपुर में रेलवे स्टेशन ‘मियां का बाड़ा’ का नया नाम क्या रखा है ?
    Ans. महेश नगर

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 9087

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


Related Posts :

Leave a Comment

error: Content is protected !!