Daily Current Affairs (24 ~ May ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the May 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 24 May 2021 :

  1. Which mission is launched by Hindustan Unilever Limited (HUL) in Assam to help Covid-19 patients?
    Ans. Mission HO2PE
  2. Which game has been postponed indefinitely due to Covid-19 infection?
    Ans. Asia Cup
  3. Who has become the first Indian to win the “World Choreography Award 2020”?
    Ans. Suresh Mukund
  4. With whom has the State Bank of India (sBI) entered into an agreement to open Artificial Intelligence (AI) based online account?
    Ans. HyperVerge
  5. Which state has recently declared “Black Fungus” an epidemic?
    Ans. Rajasthan
  6. Where was the “51st Handicrafts and Gifts Fair” inaugurated recently?
    Ans. Delhi
  7. RBI has imposed a penalty of 14 lakhs on which company for violation of market rules?
    Ans. Biocon
  8. Which country has completely banned the import of ‘polyethylene plastic’?
    Ans. Turkey
  9. Who has been appointed the Chief Justice of Prayagraj (Allahabad) High Court?
    Ans. Sanjay Yadav
  10. Which day is celebrated all over the world on 22 May?
    Ans. Biological Diversity Day
  1. हिंदुस्तान युनिलीवर लिमिटेड (HUL) के द्वारा Covid-19 रोगियों की सहायता के लिए असम में कौनसा मिशन लांच किया है ?
    Ans. Mission HO2PE
  2. Covid-19 संक्रमण के कारण किस खेल को अनिश्चितकाल के लिए स्थगित कर दिया गया है ?
    Ans. एशिया कप
  3. कौन “विश्व कोरियोग्राफी अवार्ड 2020” जीतने वाला पहला भारतीय बन गया है ?
    Ans. सुरेश मुकुंद
  4. आर्टिफिशियल इंटेलिजेंस (AI) आधारित ऑनलाइन खाता खोलने के लिए स्टेट बैंक ऑफ इंडिया (sBI) किसके साथ समझौता किया है ?
    Ans. HyperVerge
  5. हाल ही में किस राज्य ने “ब्लैक फंगस” को महामारी घोषित किया है ?
    Ans. राजस्थान
  6. हाल ही में “51वां हस्तशिल्प और उपहार मेला” का उद्धाटन कहां किया गया ?
    Ans. दिल्ली
  7. RBI ने बाजार नियमों के उल्लंघन के आरोप में किस कंपनी पर 14 लाख का दंड लगाया है ?
    Ans. Biocon
  8. किस देश ने ‘पॉलीथिलीन प्लास्टिक’ के आयात पर पूर्ण रुप से रोक लगा दिया है ?
    Ans. तुर्की
  9. प्रयागराज (इलाहाबाद) हाई कोर्ट के मुख्य न्यायाधीश को किसे नियुक्त किया गया है ?
    Ans. संजय यादव
  10. 22 मई को विश्व भर में कौनसा दिवस मनाया जाता है ?
    Ans. जैविक विविधता दिवस

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 9338

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Leave a Comment

error: Content is protected !!