Simplification And Approximation – Quiz 1

Kindly Share Dear Aspirants :

Simplification Problems For Government Exams Like IBPS, SBI That Helps You To Score Well in Examinations.

Click The Start Quiz Button!

Click Above On Start Quiz Button To Attempt This Quiz And To Check Solution & Explaination

1). 90.05 + 281 ÷ 4 – 151.06 = 3√?
a) 27
b) 343
c) 216
d) 729
e) 243


a) 396
b) 336
c) 242
d) 325
e) 365


3). 80.04% of 150.16 + 60.02% of 50.07 = ?
a) 150
b) 125
c) 210
d) 175
e) 140

4). √628 × 17.996 ÷ 15.04 = ?
a) 30
b) 10
c) 5
d) 20
e) 15


5). (1/8) × 121 + (1/5) × 76 – ? = 25
a) 5
b) 45
c) 15
d) 10
e) 25


a) 2
b) -2
c) 3
d) 6
e) 4

7). 849 of (11/16.13) of (441.26 / 20.98) ÷ (17.13 /
319.85) = ?

a) 238000
b) 201300
c) 234500
d) 231000
e) 213000


8). √[√(14640) + √? ] = 13
a) 2400
b) 2916
c) 2305
d) 2210
e) 2350

9). 17.156 × (864.63 – 356.34) = ? – 6909.8003
a) 15782
b) 15802
c) 15402
d) 15852
e) 15560


10). 4567.8 – (221 × 9.7) = 5059 – ?
a) 2590
b) 2409
c) 2380
d) 2700
e) 2485


a) 3660
b) 4535
c) 3365
d) 3445
e) 3540


12). √(1763.739) × √(2400) ÷ 342.8998 + 1082.98 =
?
a) 1090
b) 1120
c) 1210
d) 1075
e) 1009


13). 3√? × 31.96 + 103.98 × 12.9765 – 90.954 ×
13.003 = 585.0138
a) 2390
b) 2350
c) 2400
d) 2200
e) 2105


14). 598% of 586 + 639% of 634.793 – 3285.998 = ?
a) 4280
b) 4400
c) 4100
d) 4180
e) 4380

15). 38.93√? + √5625 + √7920 + √? = 163.9963 ×
9.873
a) 1780
b) 1600
c) 1580
d) 1360
e) 1680

16). 8743 + 486 ÷ 18 × 148 = ?
a) 13729
b) 12739
c) 12729
d) 13279
e) None of these



a) 15.19
b) 16.18
c) 17.18
d) 19
e) None of these


18). 6348 + 8515 – 695 – ? = 4312 + 2162
a) 7394
b) 7943
c) 7439
d) 7440
e) 7694

19). 1272 ÷ ? = 1382 – 956 – 214
a) 6
b) 8
c) 16
d) 18
e) 21


a) 4
b) 7
c) 6
d) 5
e) None of these

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.2 / 5. Vote count: 21

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Leave a Comment

error: Content is protected !!