Daily Current Affairs (11 ~ March ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :


Welcome to the March 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 11 March 2021 :

Q.1. Who became the first state to come up with the Gender Budget Concept?
Ans. Andhra Pradesh

Q.2. Which state government has started night travel in three national parks?
Ans. Madhya Pradesh

Q.3. Where is the ‘Akshay Patra’ All Women Art Exhibition inaugurated?
Ans. New Delhi

Q.4. Jon Laporta has won the election of the President of which country?
Ans. Barcelona

Q.5. Ishar Singh Deol has passed away, who was he?
Ans. Athletes

Q.6. Who has made Glenmark Pharma its brand ambassador?
Ans. Rohit Sharma

Q.7. Which country’s President has won the ‘African Leadership Award’?
Ans. Niger

Q.8. Which state’s chief minister has resigned?
And. Uttarakhand

Q.9. Which year has been declared by the United Nations as the International Year of Milts?
Ans. 2023

Q.10. Which country has shipped the first red rice consignment to India?
Ans. America‌‌

प्रश्न 1. जेंडर बजट अवधारणा के साथ आने वाला पहला राज्य कौन बना है ?
उत्तर – आंध्र प्रदेश

प्रश्न 2. किस राज्य सरकार ने तीन राष्ट्रीय उद्यानों में रात्रि सफर की शुरुआत की है ?
उत्तर – मध्य प्रदेश

प्रश्न 3. ‘अक्षय पत्र’ आल वीमेन आर्ट प्रदर्शनी का उद्धाटन कहाँ किया गया है ?
उत्तर – नई दिल्ली

प्रश्न 4. जोंन लपोर्टा’ ने किस देश के राष्ट्रपति का चुनाव जीता है ?
उत्तर – बार्सिलोना

प्रश्न 5. इशर सिंह देओल का निधन हआ है वे कौंन थे ?
उत्तर – एथलीट

प्रश्न 6. ग्लेनमार्क फार्मा’ ने किसे अपना ब्रांड अम्बेसडर बनाया है ?
उत्तर – रोहित शर्मा

प्रश्न 7. किस देश के राष्ट्रपति ने अफ्रीकी नेतृत्व पुरस्कार’ जीता है ?
उत्तर – नाइजर

प्रश्न 8. किस राज्य के मुख्यमंत्री ने इस्तीफा दिया है ?
उत्तर – उत्तराखंड

प्रश्न 9. संयुक्त राष्ट्र ने किस वर्ष को इंटरनेशनल इयर ऑफ़ मिल्ट्स घोषित किया है ?
उत्तर – 2023

प्रश्न 10. भारत ने किस देश को पहली लाल चावल की खेप रवाना की है ?
उत्तर – अमेरिका‌‌

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 7829

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


Related Posts :

Leave a Comment

error: Content is protected !!