Daily Current Affairs (31 ~ July ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the July 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 31 July 2021 :

  1. Which medal has India’s Priya Malik won in the World Cadet Wrestling Championship held in Hungary?
    Ans. gold medal ✔️
  2. A joint military exercise between India and which country will be organized in Volgograd from August 1 to 13?
    Ans. Russia ✔️
  3. Who has approved the first ever proposal on vision?
    Ans. United Nations ✔️
  4. Which parent company of Google has announced the launch of a new robotics company “Intrinsic”?
    Ans. alphabet ✔️
  5. Which day is celebrated all over the world on 29th July?
    Ans. international tiger day ✔️
  6. Which day is celebrated all over India on 29th July?
    Ans. Mohun Bagan Day ✔️
  7. Gujarat cadre IPS officer Rakesh Asthana has been made the new police commissioner of which city?
    Ans. Delhi ✔️
  8. In which House of Parliament the Factoring Regulation Amendment Bill 2021 has been passed amid opposition from the opposition?
    Ans. Lok Sabha ✔️
  9. The Union Cabinet has approved the DICJEC Amendment Bill, under which now how much amount will be safe to the customers in case of bank sinking?
    Ans. 5 lakh rupees ✔️
  10. Governor Thawar Chand Gehlot has administered the oath of Basavaraj Bommai as the new Chief Minister of which state?
    Ana. Karnataka ✔️

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 7058

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


Related Posts :

Leave a Comment

error: Content is protected !!