Daily Current Affairs (27 ~ July ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the July 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 27 July 2021 :

  1. In which city the G-20 Environment and Energy Minister’s talks have been organized?
    Ans. Naples
  2. Mirabai Chanu of India has won silver medal in how many kg category in Tokyo Olympics 2020?
    Ans. 49kg category
  3. Inland Ships Bill 2021 has been introduced in?
    Ans. Lok Sabha
  4. Who has announced the portal for registration of children orphaned due to Kovid-19?
    Ans. central government
  5. The central government has announced an investment of how many crore rupees for the expansion of laboratory testing infrastructure?
    Ans. Rs 324 crore
  6. Which state’s cabinet has approved the state’s youth policy 2021?
    Ans. Meghalaya
  7. In which house of the Indian Parliament the Essential Defense Services Bill has been introduced?
    Ans. Lok Sabha
  8. Which Indian Army’s Vice Admiral Vinay has been awarded the Alexander Dalrymple Award by the UK?
    Ans. Indian Navy
  9. Which tiger reserve will organize online video competition on the “Global Tiger Day 29 July”?
    Ans. Parambikulam Tiger Reserve
  10. In which country India’s covid-19 vaccine agreement has been terminated with the vaccine?
    Ans. Brazil
  1. जी-20 पर्यावरण और ऊर्जा मंत्री की वार्ता का आयोजन किस शहर में किया गया है ?
    Ans. नेपल्स
  2. टोक्यो ओलिंपिक 2020 में कितने किग्रा वर्ग में भारत की मीराबाई चानू ने सिल्वर मेडल जीता है ?
    Ans. 49 किग्रा वर्ग
  3. अंतर्देशीय पोत विधेयक 2021 में पेश किया गया है ?
    Ans. लोकसभा
  4. किसने कोविड-19 के कारण अनाथ हुए बच्चों के पंजीकरण के लिए पोर्टल की घोषणा की है ?
    Ans. केंद्र सरकार
  5. केंद्र सरकार ने प्रयोगशाला परीक्षण बुनियादी ढांचे के विस्तार के लिएnकितने करोड़ रुपये का निवेश करने की घोषणा की है ?
    Ans. 324 करोड़ रुपये
  6. किस राज्य की कैबिनेट ने राज्य की युवा नीति 2021 को मंजूरी दे दी है ?
    Ans. मेघालय
  7. भारतीय संसद के किस सदन में आवश्यक रक्षा सेवा विधेयक पेश किया गया है ?
    Ans. लोकसभा
  8. किस भारतीय सेना के वाइस एडमिरल विनय यूके द्वारा अलेक्जेडर डेलरिम्पल पुरस्कार से सम्मानित किया गया है ?
    Ans. भारतीय नौसेना
  9. होने वाले “वैश्विक बाघ दिवस 29 जुलाई” पर कौनसा टाइगर रिजर्व ऑनलाइन वीडियो प्रतियोगिता आयोजित करेगा ?
    Ans. परमबिकुलम टाइगर रिज़र्व
  10. किस देश में भारत की कोविड- 19 वैक्सीन को वैक्सीन के साथ समझौता समाप्त कर दिया है ?
    Ans. ब्राजील

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 9011

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Leave a Comment

error: Content is protected !!