GA Questions Asked In LiC ADO 2019

Kindly Share Dear Aspirants :

As the LIC ADO Mains 2019 examination scheduled on 11th August 2019. LIC ADO Mains examination is over now and the candidates who’ve appeared in LIC ADO Mains examination are eagerly waiting for the GA Questions Asked in LIC ADO Mains in addition to Insurance questions asked in LIC ADO Mains 2019. Candidate can check below GA Questions asked and Insurance questions asked in LIC ADO Mains 2019.

Topic-wise Weight-age in General Awareness:

TopicNumber of Questions asked
Current Affairs Questions21
Current Banking Awareness3
Static GK Questions1

GENERAL AWARENESS Questions Asked In LiC ADO 2019

Q1. Which is not a tangible good?

Answer: Insurance

Q2. Which is not an indicator of service quality?

Answer: Cleverness

Q3. What is the full form of IGMS?

Answer: Integrated Grievance Management System.

Q4. Which is not a pre-requisite for launching a complaint with the Ombudsman?

Answer: Complainant has to approach a consumer forum prior to the Ombudsman

Q5. Which element of a valid contract deals with premium?

Answer: Consideration

Q6. Which has involves pressure applied through criminal means? Answer: Coercion

Q7. Who is known widely as “the father of insurance education?

Answer: Dr. Huebner

Q8. HLV calculator helps you identify your life insurance needs on the basis of income expenses, liabilities and investments and secure your family’s future. What is the full form of HLV?

Answer: Human Life Value

Q9. An individual with an aggressive risk profile is likely to follow wealth _ investment style.

Answer: Accumulation

Q10. Which is can be categorized under contingency products?

Answer: Life Insurance

Q11. __________ is a rise in the general level of prices of goods and services in an economy over a period of time.

Answer: Inflation

Q12. Which is an example of an endowment assurance plan?

Answer: Money Back Plan

Q13. The sum assured under the keyman insurance policy is generally linked to-?

Answer: Business profitability

Q14. Who bears the investment risk in case of ULIPs?

Answer: Insured

Q15. Which is one of the ways of defining surplus?

Answer: Excess value of assets over liabilities
Q16. A ________ is a formal legal document used by insurance companies that provides details about the product.

Answer: Prospectus

Q17. The IRDAI allows the policyholder to opt-out of a policy after its purchase, within _ days from the date of receipt of the policy document.

Answer: 15 days

Q18. Under risk classification, consist of those whose anticipated mortality corresponds to the standard lives represented by the mortality table.

Answer: Standard lives

Q19. Which of the below insurance proposal is not likely to qualify under non-medical underwriting?

Answer: Mahesh, aged 60 years and working in a coal mine

Q20. Santosh has applied for a term insurance policy. His anticipated mortality is significantly lower than standard lives and hence could be charged a lower premium. Under risk classification, Santosh will be classified under .

Answer: Preferred risks

Q21. As per IRDAI (Protection of Policyholders Interests) Regulations, 2002, a claim under a life policy shall be paid or be disputed, within ____ days from the date of receipt of all relevant papers and clarifications required.

Answer: 30 days

Q22. As per guidelines, an insurance company has to process an insurance proposal within _ days.

Answer: 15 days

Current Affairs Questions Asked In LiC ADO 2019


Q1. Who was the chief guest of Republic day 2019?


Answer: Cyril Ramaphosa, President of South Africa


Q2. Which is not match in union cabinet minister?


Answer: Minister of Finance and Corporate Affairs- Piyush Goyal


Q3. What is the theme of World Environment Day 2019?


Answer: Air pollution


Q4. The 2019 G20 summit was held in-


Answer: Osaka, Japan


Q5. What is the meaning of “A” in NAV?


Answer: Asset (Net Asset Value)


Q6. Which country has joined FATF member in 2019?


Answer: Saudi Arabia


Q7. Which country helps at the construction site of the Colombo Port
City project in Sri Lanka?


Answer: China


Q8. World Braille Day is observed on-


Answer: 04th January


Q9. The 2023 AFC Asian Cup will be the 18th edition of the AFC Asian Cup. It will be hosted by-?


Answer: China


Q10. Who has won a record seventh Australian Open title 2019?


Answer: Novak Djokovic (Serbia)

Q11. Who is the 24th and current Chief of the Naval Staff of the Indian Navy?


Answer: Karambir Singh


Q12. Anti Tobacco Day or World No Tobacco Day is observed on 31 May worldwide every year. What is the theme of World No Tobacco Day 2019?


Answer: Tobacco and Lung Health


Q13. Who has been appointed as the Deputy Executive Director in the global body‟s agency focussed on women empowerment and gender equality in the UN?


Answer: Anita Bhatia


Q14. In which city Pravasi Bharatiya Divas 2019 concluded?


Answer: Varanasi, Uttar Pradesh


Q15. Which country was won the FIFA U-20 World Cup 2019 in Poland?


Answer: Ukraine


Q16. U.N. Security Council imposes an arms embargo on-


Answer: South Sudan


Q17. Visa applicants to the _ are required to submit any information about social media accounts.


Answer: United States


Q18. Who is the present Chief Minister of Arunachal Pradesh?


Answer: Pema Khandu


Q19. Who is the head of the Draft National Educational Policy?


Answer: Dr. Kasturirangan

Q20. Which movie won the Best Motion Picture, Drama at the 2019 Golden Globes Awards?


Answer: Bohemian Rhapsody


Q21. Oakland is now the third __ city to ban the use of facial recognition technology.


Answer: US


Q22. ASEAN has adopted the „ASEAN Outlook on the Indo-Pacific‟ („the Outlook‟) in-?


Answer: Thailand


Q23. Bank of Baroda stated that the merger of Dena Bank and Vijaya Bank with itself would be effective from __ as per the scheme of amalgamation approved by the government.


Answer: 01st April 2019


Q24. Name the women cricketer, who became India‟s first female cricketer to take 200 ODI wickets?


Answer: Jhulan Goswami


Q25. Who was conferred with the Maldives‟ highest honour “Rule of Nishan Izzuddeen” recently?


Answer: Indian Prime Minister Narendra Modi


Q26. Who was appointed the first Lokpal of India or anti-corruption watchdog by President Ram Nath Kovind?


Answer: Justice Pinaki Chandra Ghose

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 1367

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


Related Posts :

1 thought on “GA Questions Asked In LiC ADO 2019”

Leave a Comment

error: Content is protected !!