Daily Current Affairs (31 ~ August ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the August 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 31 August 2021 :

  1. Which cricketer, who played for India, has retired from all forms of cricket?
    Ans : Stuart Binny
  2. President Ram Nath Kovind has become the first President to visit Ram Lalla while in this position, during which time he has inaugurated which conclave?
    Ans : Ramayana Conclave
  3. UCO Bank has announced to extend the tenure of which posts for two years?
    Ans : MD & CEO
  4. Which female bowler from Netherlands has made a new world record by taking 7 wickets in T20 match?
    Ans : Federic Overdick
  5. Today (August 30) is celebrated every year as which day?
    Ans : National Small Industries Day
  6. Which former President of the International Olympic Committee has passed away at the age of 79?
    Ans : Jacques Rogge
  7. In view of the Corona epidemic, till how long has the ban on international passenger flights been extended?
    Ans : By 30 September
  8. How many new cases of corona have been reported in the country in the last 24 hours?
    Ans : 42,909 (380 Deaths)
  9. Which 19-year-old Indian shooter has won gold medal in 10m air rifle at Tokyo Paralympics?
    Ans : Avni Lakhera
  10. Which app has been launched by Sports Minister Anurag Thakur on National Sports Day celebrated yesterday?
    Ans : Fit India App
  1. भारत की ओर से खेल चुके किस क्रिकेटर ने क्रिकेट के सभी प्रारूपों से संन्यास ले लिया है?
    उत्तर : स्टुअर्ट बिन्नी
  2. राष्ट्रपति रामनाथ कोविंद इस पद पर रहते हुए रामलला के दर्शन करने वाले पहले राष्ट्रपति बन गए हैं, इस दौरान उन्होंने किस कॉन्क्लेव का उद्घाटन किया है?
    उत्तर : रामायण कॉन्क्लेव
  3. यूको बैंक ने किन पदों का कार्यकाल दो वर्षों के लिए बढ़ाने की घोषणा की है?
    उत्तर : एमडी एवं सीईओ
  4. नीदरलैंड की किस महिला गेंदबाज ने टी-20 मैच में 7 विकेट लेकर नया विश्व कीर्तिमान अपने नाम किया है?
    उत्तर : फेडरिक ओवरडिक
  5. आज के दिन (30 अगस्त) को प्रतिवर्ष किस दिवस के रूप में मनाया जाता है?
    उत्तर : राष्ट्रीय लघु उद्योग दिवस
  6. अंतर्राष्ट्रीय ओलम्पिक समिति के किस पूर्व अध्यक्ष का 79 साल की उम्र में निधन हो गया है?
    उत्तर : जैक्स रोगे
  7. कोरोना महामारी को देखते हुए अंतर्राष्ट्रीय यात्री उड़ानों पर लगी रोक को कब तक के लिए बढ़ा दिया गया है?
    उत्तर : 30 सितम्बर तक
  8. देश में पिछले 24 घंटे में कोरोना के कितने नए मामले सामने आये है?
    उत्तर : 42,909 (380 मौतें)
  9. टोक्यो पैरालम्पिक में भारत की किस 19 वर्षीय निशानेबाज ने 10 मीटर एयर राइफल में गोल्ड मेडल जीत लिया है?
    उत्तर : अवनि लखेरा
  10. खेल मंत्री अनुराग ठाकुर ने कल मनाये गए राष्ट्रीय खेल दिवस पर किस ऐप को लॉन्च किया है?
    उत्तर : फिट इंडिया ऐप

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 8944

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Leave a Comment

error: Content is protected !!