Daily Current Affairs (29 ~ August ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the August 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 29 August 2021 :

Question 1. Which search engine shut down its news websites in India?
Answer – Yahoo

Question 2. The 2021 season of CPL was organized from today, what is the full name of CPL?
Answer – Caribbean Premier League

Question 3. Which day is celebrated all over the world on 27th August?
Answer – World Rock Pepper Caesars Day

Question 4. In which Indian city Techno has launched its first exclusive retail outlet?
North Delhi

Question 5. Which table tennis player won the Czech International Open title?
Answer – G Sathiyan

Question 6. Who has been appointed as the Executive Director (ED) of RBI?
Answer – Ajay Kumar

Question 7. Former captain Ted Dexter passed away He was the former captain of which country?
North England

Question 8. In the announcement of Sahitya Akademi Award 2020 in Nepali and Rajasthani language, for which of his works, eminent Rajasthani writer Bhanwar Singh Samour has been rewarded?
Answer – Sanskriti Ri Sanatan Dith

Question 9. Which Nepali writer has been rewarded for his work ‘Kirayako Kokh’ in the announcement of Sahitya Akademi Award 2020?
Answer – Shankar Dev Dhakal

Question 10. Who has been appointed as the Additional Director General of CISF?
Answer – Ms. Meena Singh

प्रश्न 1. किस सर्च इंजन ने भारत में अपनी समाचार वेबसाइटों को बंद कर दिया ?
उत्तर – याहू (Yahoo)

प्रश्न 2. CPL के 2021 सीजन का आयोजन आज से हुआ सीपीएल का पूर्ण नाम क्या है ?
उत्तर – कैरेबियन प्रीमियर लीग

प्रश्न 3. 27 अगस्त को विश्वभर में कौन-सा दिवस मनाया गया है ?
उत्तर – वर्ल्ड रॉक पेपर सीज़र्स डे

प्रश्न 4. टेक्नो ने अपना पहला एक्सक्लूसिव रिटेल आउटलेट भारत के किस शहर में लांच किया ?
उत्तर – दिल्ली

प्रश्न 5. चेक इंटरनेशनल ओपन का ख़िताब किस टेबल टेनिस खिलाड़ी ने जीता ?
उत्तर – जी साथियान

प्रश्न 6. कौन आरबीआई के कार्यपालक निदेशक (ईडी) के रूप में नियुक्त हुए ?
उत्तर – अजय कुमार

प्रश्न 7. पूर्व कप्तान टेड डेक्सटर का निधन हो गया वह किस देश के पूर्व कप्तान थे ?
उत्तर – इंग्लैंड

प्रश्न 8. नेपाली एवं राजस्थानी भाषा में साहित्य अकादमी पुरस्कार 2020 की घोषणा में प्रख्यात राजस्थानी लेखक भंवरसिंह सामौर को उनकी किस कृति के लिए पुरस्कृत किया है ?
उत्तर – संस्कृति री सनातन दीठ

प्रश्न 9. साहित्य अकादमी पुरस्कार 2020 की घोषणा में किस नेपाली लेखक को उनकी कृति ‘किरायाको कोख’ के लिए पुरस्कृत किया है ?
उत्तर – शंकर देव ढकाल

प्रश्न 10. किसे सीआईएसएफ की अतिरिक्त महानिदेशक नियुक्त किया गया ?
उत्तर – सुश्री मीना सिंह

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 9567

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Leave a Comment

error: Content is protected !!