Daily Current Affairs (28 ~ August ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the August 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 28 August 2021 :

  1. Which city has reached the first place in the world in terms of installing the most number of CCTV cameras per square mile (2826.6)?
    Ans : Delhi
  2. In which party has Shiromani Akali Dal’s Taksali leader and former Punjab cabinet minister Jathedar Sewa Singh Sekhwan joined?
    Ans : Aam Aadmi Party (AAP)
  3. Which state’s cabinet has approved the proposal to provide jobs to the heirs of 104 farmers/agricultural laborers in the struggle against agricultural laws?
    Ans : Punjab Cabinet
  4. Who is going to be the new chairman of Pakistan Cricket Board?
    Ans : Rameez Raja (Former Captain of Pak)
  5. Which former England captain, who contributed to the ranking system of cricket players, has passed away at the age of 86?
    Ans : Ted Dexter
  6. Who has been appointed as Executive Director by Reserve Bank of India?
    Ans : Ajay Kumar
  7. Has become the second state in the country to implement the National Education Policy after Karnataka?
    Ans : Madhya Pradesh
  8. How many new cases of corona have been reported in the country in the last 24 hours?
    Ans : 44,658 (496 Deaths)
  9. Ms. Meena Singh has been appointed as the Additional Director General of?
    Ans : CISF (Central Industrial Security Force)
  10. Which app has been launched by LIC for new customers, agents and intermediaries?
    Ans : Anand
  1. प्रतिवर्ग मील में (2826.6) सबसे अधिक सीसीटीवी कैमरे लगाने के मामले में कौन-सा शहर दुनिया में प्रथम स्थान पर पहुँच गया है?
    उत्तर : दिल्ली
  2. शिरोमणि अकाली दल के टकसाली नेता और पंजाब के पूर्व कैबिनेट मंत्री जत्थेदार सेवा सिंह सेखवां किस पार्टी में शामिल हो गए है?
    उत्तर : आम आदमी पार्टी (आप)
  3. कृषि कानूनों के विरुद्ध हुए संघर्ष में 104 किसानों/कृषि मजदूरों के वारिसों को किस राज्य की कैबिनेट ने नौकरी देने के प्रस्ताव को मंजूरी दे दी है?
    उत्तर : पंजाब कैबिनेट
  4. पाकिस्तान क्रिकेट बोर्ड के नए चेयरमैन कौन बनने जा रहे है?
    उत्तर : पाकिस्तान टीम के पूर्व कप्तान रमीज राजा
  5. क्रिकेट खिलाड़ियों की रैंकिंग प्रणाली में अपना योगदान देने वाले इंग्लैंड के किस पूर्व कप्तान का 86 वर्ष की उम्र में निधन हो गया है?
    उत्तर : टेड डेक्सटर
  6. रिजर्व बैंक ऑफ इंडिया ने किसे बतौर कार्यकारी निदेशक नियुक्त किया है?
    उत्तर : अजय कुमार
  7. राष्ट्रीय शिक्षा नीति को कर्नाटक के बाद लागू करने वाला देश का दूसरा राज्य बन गया है?
    उत्तर : मध्य प्रदेश
  8. देश में पिछले 24 घंटे में कोरोना के कितने नए मामले सामने आये है?
    उत्तर : 44,658 (496 मौतें)
  9. सुश्री मीना सिंह को किसका अतिरिक्त महानिदेशक नियुक्त किया गया है?
    उत्तर : CISF (केन्द्रीय औधोगिक सुरक्षा बल)
  10. एलआईसी ने नए ग्राहकों, एजेंटों एवं मध्यस्थों के लिए किस एप को लॉन्च किया है?
    उत्तर : आनंद

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 9441

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Leave a Comment

error: Content is protected !!