Daily Current Affairs (27 ~ August ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the August 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 27 August 2021 :

  1. Which company has stopped its operations in India due to changes in digital rules?
    Ans : Yahoo
  2. Which American-born writer, researcher and human rights activist has died at the age of 81?
    Ans : Gail Omwait
  3. Which program has been started by Google to make children aware about internet safety?
    Ans : Global Kids Safety Program
  4. A joint military exercise between India and Kazakhstan will begin on August 30, what is the name given to this exercise?
    Ans : Casind-21 Joint Exercise
  5. Who has been appointed by the Chief Minister of Uttarakhand Pushkar Singh Dhami as the brand ambassador of art, culture and tourism of the state?
    Ans : Indian Idol 2021 Season-12 First Winner Pawandeep Rajan (Champawat).
  6. India’s star tennis player G Sathiyan has won which trophy by defeating Ukraine’s Yevhen Prishchepa?
    Ans : ITTF Czech International Open Trophy
  7. Today (August 26) is being celebrated across the world as which day?
    Ans : World Women’s Equality Day
  8. How many new cases of corona have been reported in the country in the last 24 hours?
    Ans : 46,164 (607 Deaths)
  9. According to the latest report of The Economist Intelligence Unit, which has got the first place in the list of safest cities in the world?
    Ans : Copenhagen (Denmark)
  10. Who has been appointed by the Taliban as its caretaker Defense Minister in Afghanistan?
    Ans : Mulla Abdul Qayyum Zakir
  1. डिजिटल नियमों में हुए बदलाव के चलते किस कंपनी ने भारत में अपना काम बंद कर दिया है?
    उत्तर : Yahoo
  2. अमेरिकी मूल की किस लेखिका, शोधकर्ता एवं मानवाधिकार कार्यकर्ता का 81 वर्ष की उम्र में निधन हो गया है?
    उत्तर : गेल ओमवेट
  3. बच्चों को इंटरनेट सुरक्षा के बारे में जागरूक करने के लिए गूगल ने किस प्रोग्राम को शुरू किया है?
    उत्तर : ग्लोबल किड्स सेफ्टी प्रोग्राम
  4. भारत और कज़ाकिस्तान के बीच 30 अगस्त को संयुक्त सैन्याभ्यास शुरू होगा, इस सैन्याभ्यास को क्या नाम दिया गया है?
    उत्तर : काजइंड-21 संयुक्त सैन्याभ्यास
  5. उत्तराखंड के मुख्यमंत्री पुष्कर सिंह धामी ने किसे राज्य के कला, संस्कृति व पर्यटन का ब्रांड एम्बेस्डर नियुक्त किया है?
    उत्तर : इंडियन आइडल 2021 सीजन-12 के प्रथम विजेता पवनदीप राजन (चंपावत, उत्तराखंड)।
  6. भारत के स्टार टेनिस खिलाड़ी जी साथियान ने यूक्रेन के येवहेन प्रीशचेपा को हराकर किस ट्रॉफी को जीत लिया है?
    उत्तर : आईटीटीएफ चेक अंतर्राष्ट्रीय ओपन ट्रॉफी
  7. आज के दिन (26 अगस्त) को विश्व भर में किस दिवस के रूप में मनाया जा रहा है?
    उत्तर : विश्व महिला समानता दिवस
  8. देश में पिछले 24 घंटे में कोरोना के कितने नए मामले सामने आये है?
    उत्तर : 46,164 (607 मौतें)
  9. द इकोनॉमिस्ट इंटेलिजेंस यूनिट की ताजा रिपोर्ट के मुताबिक दुनिया के सबसे सुरक्षित शहरों की लिस्ट में किसे प्रथम स्थान प्राप्त हुआ है?
    उत्तर : कोपनहेगन (डेनमार्क)
  10. तालिबान ने अफ़गानिस्तान में किसे अपना कार्यवाहक रक्षा मंत्री नियुक्त किया है?
    उत्तर : मुल्ला अब्दुल कय्यूम जाकिर

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 9966

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


Related Posts :

Leave a Comment

error: Content is protected !!