Daily Current Affairs (25 ~ Sep ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the September 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 25 September 2021 :

  1. Who has been appointed by Punjab Chief Minister Charanjit Singh Channi as the new Chief Secretary of the state?
    Ans : Anirudh Tiwari
  2. By what percent, the government has reduced the patent fee of educational institutions to promote research?
    Ans : 80% Percent
  3. James Bond actor Daniel Craig has been honored by being appointed to which post in the Royal Navy of the United Kingdom?
    Ans : Honorary Commander
  4. Who has been appointed as the Chief Information Commissioner of Odisha State?
    Ans : Jalda Kumar Tripathi
  5. Who has appointed actor Pankaj Tripathi as its brand ambassador?
    Ans : Fino Payments Bank Limited
  6. Who has been appointed as the Chairman cum Managing Director (CMD) of National Small Industries Corporation Limited?
    Ans : Alka Nangia Arora
  7. Who has been appointed as the Secretary in the Ministry of Civil Aviation, replacing Hardeep Singh Puri?
    Ans : Jyotiraditya Scindia
  8. How many new cases of corona have been reported in the country in the last 24 hours?
    Ans : 31,382 Cases (318 Deaths)
  9. Who has become the first batsman to score 1000 runs against any one team of IPL?
    Ans : Rohit Sharma
  10. Former Delhi Police Commissioner has passed away due to brain related disease. What was his name?
    Ans : Yudhveer Singh Dadwal
  1. पंजाब के मुख्यमंत्री चरणजीत सिंह चन्नी ने किसे राज्य का नया मुख्य सचिव नियुक्त किया है?
    उत्तर : अनिरुद्ध तिवारी
  2. सरकार ने शोध को बढ़ावा देने के मकसद से शिक्षण संस्थानों का पेटेंट शुल्क कितने प्रतिशत तक घटा दिया है?
    उत्तर : 80% प्रतिशत
  3. जेम्स बांड के अभिनेता डेनियल क्रेग को यूनाइटेड किंगडम की रॉयल नेवी में किस पद पर नियुक्त कर सम्मान दिया गया है?
    उत्तर : मानद कमांडर
  4. ओड़िशा राज्य के मुख्य सूचना आयुक्त के रूप में किसे नियुक्त किया गया है?
    उत्तर : जालदा कुमार त्रिपाठी
  5. अभिनेता पंकज त्रिपाठी को किसने अपना ब्रांड एम्बेस्डर नियुक्त किया है?
    उत्तर : फिनो पेमेंट्स बैंक लिमिटेड
  6. राष्ट्रीय लघु उद्योग निगम लिमिटेड के अध्यक्ष सह प्रबंध निदेशक (सीएमडी) के पद पर किसे नियुक्त किया गया है?
    उत्तर : अलका नांगिया अरोड़ा
  7. नागरिक उड्डयन मंत्रालय में किसे हरदीप सिंह पुरी की जगह सचिव नियुक्त किया गया है?
    उत्तर : ज्योतिरादित्य सिंधिया
  8. देश में पिछले 24 घंटे में कोरोना के कितने नए मामले सामने आये है?
    उत्तर : 31,382 केस (318 मौतें)
  9. आईपीएल की किसी एक टीम के ख़िलाफ 1 हजार रन बनाने वाले पहले बल्लेबाज कौन बन गए है?
    उत्तर : रोहित शर्मा
  10. दिल्ली के पूर्व पुलिस आयुक्त का मस्तिष्क सम्बंधित बीमारी के कारण निधन हो गया है उनका नाम क्या था?
    उत्तर : युद्धवीर सिंह डडवाल

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 9233

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Leave a Comment

error: Content is protected !!