Daily Current Affairs (25 ~ October ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the October 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 25 October 2021 :

  1. In which state of India will the Progressive Punjab Investors Summit be organized on 26 and 27 October?
    Ans : Punjab
  2. DRDO has recently successfully test fired Exercise High Speed Expandable Aerial Target from Chandipur Integrated Test Range in which state?
    Ans : Odisha
  3. According to the recently released report, by which year will plastic surpass coal’s greenhouse gas emissions in the US?
    Ans : 2030
  4. What is the rank of India in the Global Food Security Index 2021?
    Ans : 71st Place
  5. Which Tiger Conservation Foundation has won the “Earth Guardian Award” instituted by NatWest Group?
    Ans : Parambikulam Tiger Conservation Foundation
  6. Which ministry has recently inaugurated 152 Saksham Kendras under Deendayal Antyodaya Yojana-National Rural Livelihoods Mission?
    Ans : Ministry of Rural Development
  7. Which commission has recently launched a new Digi-Book named “Innovations for You”?
    Ans : NITI Aayog
  8. The United Nations has recently set up a special trust fund for which country?
    Ans : Afghanistan
  9. How many new cases of corona have been reported in the country in the last 24 hours?
    Ans : 15,786 Cases (231 Deaths)
  10. Today (October 24) is being celebrated all over the world as which day?
    Ans : World Development Information Day and World Polio Day.
  1. भारत के किस राज्य में 26 और 27 अक्टूबर को प्रोग्रेसिव पंजाब इन्वेस्टर्स समिट का आयोजन किया जायेगा?
    उत्तर : पंजाब
  2. डीआरडीओ ने हाल ही में किस राज्य में चांदीपुर एकीकृत परीक्षण रेंज से अभ्यास हाई स्पीड एक्सपेंडेबल एरियल टारगेट का सफल परीक्षण किया है?
    उत्तर : ओड़िशा
  3. हाल ही में जारी रिपोर्ट के मुताबिक, किस वर्ष तक अमेरिका में कोयले के ग्रीनहाउस गैस उत्सर्जन को प्लास्टिक पीछे छोड़ देगा?
    उत्तर : 2030
  4. वैश्विक खाद्य सुरक्षा सूचकांक 2021 में भारत देश कौन से स्थान पर रहा है?
    उत्तर : 71वे स्थान
  5. नेटवेस्ट ग्रुप द्वारा स्थापित “अर्थ गार्जियन अवार्ड” किस टाइगर कंजर्वेशन फाउंडेशन ने जीता है?
    उत्तर : परम्बिकुलम टाइगर कंजर्वेशन फाउंडेशन
  6. हाल ही में किस मंत्रालय ने दीनदयाल अंत्योदय योजना-राष्ट्रीय ग्रामीण आजीविका मिशन के तहत 152 सक्षम केंद्रों का उद्घाटन किया है?
    उत्तर : ग्रामीण विकास मंत्रालय
  7. हाल ही में किस आयोग ने “Innovations for You” नाम की एक नई डिजी-बुक लॉन्च की है?
    उत्तर : नीति आयोग
  8. संयुक्त राष्ट्र ने हाल ही में किस देश के लिए एक विशेष ट्रस्ट फ़ंड की स्थापना की है?
    उत्तर : अफ़ग़ानिस्तान
  9. देश में पिछले 24 घंटे में कोरोना के कितने नए मामले सामने आये है?
    उत्तर : 15,786 केस (231 मौतें)
  10. आज के दिन (24 अक्टूबर) को विश्वभर में किस दिवस के रूप में मनाया जा रहा है?
    उत्तर : विश्व विकास सूचना दिवस और विश्व पोलियो दिवस।

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 9477

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


Related Posts :

Leave a Comment

error: Content is protected !!