Daily Current Affairs (25 ~ Nov ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the October 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 25 November 2021 :

  1. President Ram Nath Kovind has honored Group Captain Abhinandan of the Indian Army with which award?
    Ans. Vir Chakra
  2. In which state has Shri Amit Shah laid the foundation stone of Tribal Freedom Fighters Museum?
    Ans. Manipur
  3. Which institution has been honored by Shri Ram Nath Kovind with the most prestigious Rashtriya Khel Protsahan Puraskar 2021?
    Ans. Manav Rachna Educational Institute
  4. Which state government has announced to repeal the law paving the way for three Rajdhani?
    Ans. Government of Andhra Pradesh
  5. Which Bollywood actor has been made the Kovid-Vaccine Ambassador of Maharashtra?
    Ans. Salman Khan
  6. Which badminton player has been selected by the Badminton World Federation for the Lifetime Achievement Award 2021?
    Ans. light foot
  7. CBSE Board and which ministry have jointly launched an online certificate course on practical education?
    Ans. Ministry of Tribal Affairs
  8. Astronomers from the National Center for Radio Astrophysics located in which Indian city have discovered a “main-sequence radio pulse emitter”?
    Ans. Pune
  9. In which city is the World Expo being held from November 18 to 23, 2021?
    Ans. Dubai
  10. In which city FCI has developed its first state-of-the-art laboratory for internal testing of food grains samples?
    Ans. Gurugram
  1. राष्ट्रपति रामनाथ कोविंद ने भारतीय सेना के ग्रुप कैप्टन अभिनंदन को किस पुरस्कार से सम्मानित किया है ?
    Ans. वीर चक्र
  2. श्री अमित शाह ने किस राज्य में आदिवासी स्वतंत्रता सेनानी म्यूजियम की आधारशिला रखी है ?
    Ans. मणिपुर
  3. श्री रामनाथ कोविंद ने किस संस्थान को सबसे प्रतिष्ठित राष्ट्रीय खेल प्रोत्साहन पुरस्कार 2021 से सम्मानित किया है ?
    Ans. मानव रचना शैक्षणिक संस्थान
  4. किस राज्य सरकार ने तीन राजधानी के लिए मार्ग प्रशस्त करने वाले कानून को निरस्त करने की घोषणा की है ?
    Ans. आंध्र प्रदेश सरकार
  5. किस बॉलीवुड एक्टर को महाराष्ट्र का कोविड-वैक्सीन एंबेसडर बनाया गया है ?
    Ans. सलमान खान
  6. किस बैडमिंटन खिलाड़ी को बैडमिंटन विश्व महासंघ ने लाइफटाइम अचीवमेंट पुरस्कार 2021 के लिए चुना है ?
    Ans. प्रकाश पादकोण
  7. CBSE बोर्ड और किस मंत्रालय ने संयुक्त रूप से प्रायोगिक शिक्षा पर ऑनलाइन सर्टिफिकेट कोर्स शुरू किया है ?
    Ans. जनजातीय मामलों के मंत्रालय
  8. भारत के किस शहर में स्थित नेशनल सेंटर फॉर रेडियो एस्ट्रोफिजिक्स के खगोलविदों ने “मेन-सीक्वेंस रेडियो पल्स एमिटर” की खोज की है ?
    Ans. पुणे
  9. वर्ल्ड एक्सपो 18 से 23 नवंबर, 2021 तक किस शहर में आयोजित किया जा रहा है ?
    Ans. दुबई
  10. FCI ने किस शहर में खाद्यान्न के नमूनों के आंतरिक परीक्षण के लिए अपनी पहली अत्याधुनिक प्रयोगशाला विकसित की है ?
    Ans. गुरुग्राम

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 9055

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


Related Posts :

Leave a Comment

error: Content is protected !!