Daily Current Affairs (24 ~ Sep ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the September 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 24 September 2021 :

  1. Who has been honored with the prestigious Outstanding Contribution to Media Award by the All India Management Association (AIMA)?
    Ans : Kali Puri (Chairperson of India Today Group).
  2. The Marylebone Cricket Club (MCC) has announced the use of which gender neutral term for both male and female batsmen with immediate effect?
    Ans : Batter
  3. The merger of Zee Entertainment and which company has got in-principle approval?
    Ans : Sony Pictures
  4. Who has been inducted into the prestigious Asian Federation of Advertising Associations (AFAA) Hall and Fame?
    Ans : Ramesh Narayan
  5. Whose term as non-executive chairman of Infrastructure Leasing and Financial Services has been extended by the government for 6 months?
    Ans : Uday Kotak
  6. The United States has announced an additional assistance of how much dollars for humanitarian assistance to 7 lakh Rohingya refugees from Myanmar?
    Ans : 180 Million US Dollars ($)
  7. Which two Indian beaches have been certified with Blue Flag this year?
    Ans : Eden Beach (Puducherry), Kovalam (Tamil Nadu)
  8. Which country’s Prime Minister has been honored with SDG Progress Award by Sustainable Development Solutions?
    Ans : Sheikh Hasina (Bangladesh)
  9. Who has been appointed as the new Vice Chancellor of Delhi University?
    Ans : Professor Yogesh Singh
  10. How many new cases of corona have been reported in the country in the last 24 hours?
    Ans : 31,923 Cases (282 Deaths)
  11. Today (23 September) is being celebrated all over the world as which day?
    Ans : International Sign Language Day
  1. ऑल इंडिया मैनेजमेंट एसोसिएशन (AIMA) ने किसे प्रतिष्ठित आउटस्टैंडिंग कंट्रीब्यूशन टु मीडिया अवार्ड से सम्मानित किया गया है?
    उत्तर : कली पुरी (इंडिया टुडे समूह की चेयरपर्सन)
  2. मैरिलबोन क्रिकेट क्लब (MCC) ने महिला एवं पुरुष दोनों बैट्समैन खिलाड़ियों के लिए तुरंत प्रभाव से किस जेंडर न्यूट्रल शब्द के इस्तेमाल की घोषणा की है?
    उत्तर : बैटर
  3. जी एंटरटेनमेंट और किस कंपनी के विलय को सैद्धांतिक मंजूरी मिल गयी है?
    उत्तर : सोनी पिक्चर्स
  4. प्रतिष्ठित एशियन फेडरेशन ऑफ एडवरटाइजिंग एसोसिएशंस (AFAA) के हॉल एवं फेम में किसे शामिल किया गया है?
    उत्तर : रमेश नारायण
  5. सरकार ने इंफ्रास्ट्रक्चर लीजिंग एन्ड फाइनेंशियल सर्विसेज के गैर कार्यकारी अध्यक्ष के रूप में किसका कार्यकाल 6 महीने के लिए बढ़ा दिया गया है?
    उत्तर : उदय कोटक
  6. संयुक्त राज्य अमेरिका ने म्यांमार से 7 लाख रोहिंग्या शरणार्थियों की मानवीय मदद के लिए कितने डॉलर की अतिरिक्त मदद देने की घोषणा की है?
    उत्तर : 180 मिलियन अमरीकी डॉलर ($)
  7. इस वर्ष किन दो भारतीय समुद्री तटों को ब्लू फ्लैग से प्रमाणित किया गया है?
    उत्तर : ईडन समुद्र तट (पुडुचेरी), कोवलम (तमिलनाडु)
  8. सस्टेनेबल डेवलपमेंट सोल्युशंस ने किस देश की प्रधानमंत्री को एसडीजी प्रोग्रेस अवार्ड से सम्मानित किया है?
    उत्तर : शेख हसीना (बांग्लादेश)
  9. दिल्ली यूनिवर्सिटी के नए कुलपति के रूप में किसे नियुक्त किया गया है?
    उत्तर : प्रोफेसर योगेश सिंह
  10. देश में पिछले 24 घंटे में कोरोना के कितने नए मामले सामने आये है?
    उत्तर : 31,923 केस (282 मौतें)
  11. आज के दिन (23 सितम्बर) को पूरे विश्वभर में किस दिवस के रूप में मनाया जा रहा है?
    उत्तर : अंतर्राष्ट्रीय सांकेतिक भाषा दिवस

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 9856

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Leave a Comment

error: Content is protected !!