Daily Current Affairs (24 ~ June ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the June 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 24 June 2021 :

  1. Who is going to represent India in the Shanghai Cooperation Organization meeting?
    Ans. Ajit Doval
  2. Which joint army exercise was held with the Navy of India and the European Union?
    Ans. in eu navfour
  3. Which country’s Lauren Hubbard will be the first transgender to participate in the qualifying qualification amendment Olympics?
    Ans. New Zealand
  4. According to the United Nations, which country has received 64 billion dollars in foreign direct investment in the year 2020?
    Ans. India
  5. Which app has been launched by Narendra Modi to provide yoga training videos?
    Ans. mYoga
  6. Which state announced the formation of “Economic Advisory Council to the Chief Minister”?
    Ans. Government of Tamil Nadu
  7. Who has started the campaign “Jaan hai to jahan hai” to create awareness about corona vaccination?
    Ans. Mukhtar Abbas
  8. Who has approved the Inland Ships Bill – 2021?
    Ans. central cabinet
  9. According to which organization’s Refugee Agency Commissioner Filippo Grandi, every 96th person in the world is homeless?
    Ans. United Nations
  10. How many years old Mavya Sudan has become the first woman fighter pilot of Jammu and Kashmir in the Air Force?
    Ans. 23 years‌‌
  1. शंघाई सहयोग संगठन की बैठक में भारत की तरफ से प्रतिनिधित्व कौन करने वाले हैं ?
    Ans. अजीत डोभाल
  2. भारत और यूरोपीय संघ की नौसेना के साथ में कौनसा संयुक्त सेना अभ्यास हुआ है ?
    Ans. इन ईयू नेवफोर
  3. किस देश की लॉरेन हाबर्ड क्यॉलिफाइंग योग्यता में संशोधन ओलिंपिक में भाग लेने वाली पहली ट्रांसजेंडर होंगी ?
    Ans. न्यूजीलैंड
  4. संयुक्त राष्ट्र के अनुसार किस देश ने वर्ष 2020 में प्रत्यक्ष विदेशी निवेश में 64 बिलियन डालर प्राप्त किए है ?
    Ans. भारत
  5. नरेंद्र मोदी ने योग प्रशिक्षण वीडियो प्रदान करने के लिए कौन सा एप्प लांच किया है ?
    Ans. mYoga
  6. किस राज्य ने “मुख्यमंत्री के लिए आर्थिक सलाहकार परिषद” का गठन करने की घोषणा की ?
    Ans. तमिलनाडु सरकार
  7. किसने कोरोना टीकाकरण के बारे में जागरूकता पैदा करने के लिए अभियान “जान है तो जहान है” शुरु किया है ?
    Ans. मुख्तार अब्बास ৪. किसने अंतर्देशीय पोत विधेयक- 2021 को मंजूरी दे दी है ?
    Ans. केंद्रीय मंत्रिमंडल
  8. किस संगठन की रिफ्यूजी एजेंसी कमिश्नर फिलिपो ग्रांडी के मुताबिक विश्व में हर 96वां इंसान बेघर है ?
    Ans. संयुक्त राष्ट्र
  9. कितने वर्षीय माव्या सूदन जम्मू-कश्मीर की पहली महिला एयरफोर्स में फाइटर पायलट बनीं है ?
    Ans. 23 वर्ष‌‌

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 7833

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Leave a Comment

error: Content is protected !!