Daily Current Affairs (24 ~ August ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the August 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 24 August 2021 :

  1. Which fund has been launched by the Central Government to promote the country’s exports in future, to help MSMEs and other companies?
    Ans : Ubharte Sitaare Fund
  2. Who has become the first woman commander of a US nuclear aircraft carrier?
    Ans : Captain Barnschmidt of the US Navy
  3. Who has been appointed as the new Governor of Manipur in place of Najma Heptulla?
    Ans : La Ganesan
  4. At which place in India has the first theater opened which is situated at an altitude of 11,562 feet above sea level?
    Ans : Ladakh
  5. The Prime Minister of Sweden has announced to leave his post in November this year before the general election to be held next year (September 2022). What is his name?
    Ans : Stefan Lofven
  6. Madhya Pradesh government has announced to give 20 thousand for daughters to enter college, for which they have launched which scheme?
    Ans : Ladli Laxmi Yojana
  7. Who has been appointed as the acting chairman of the Afghanistan Cricket Board?
    Ans : Azizullah Fazli
  8. How many new cases of corona have been reported in the country in the last 24 hours?
    Ans : 25,072 (389 Deaths)
  9. Former Chief Minister of Uttar Pradesh has passed away at the age of 89. What was his name?
    Ans : Kalyan Singh
  10. Which player of Rajasthan Royals has withdrawn his name for the remaining season of IPL?
    Ans : Josh Butler
  1. केंद्र सरकार ने भविष्य में देश के एक्सपोर्ट को बढ़ावा देने, एमएसएमई और अन्य कंपनियों की मदद के लिए किस फंड को लॉन्च किया है?
    उत्तर : उभरते सितारे फंड
  2. अमेरिकी परमाणु विमान वाहक पोत की पहली महिला कमांडर कौन बन गयी है?
    उत्तर : अमेरिकी नौसेना की कैप्टन बार्नश्मिट
  3. नजमा हेपतुल्ला की जगह किसे मणिपुर का नया राज्यपाल बनाया गया है?
    उत्तर : ला गणेशन
  4. भारत की किस जगह पर पहला थिएटर खुल गया है जो समुद्र तल से 11,562 फुट ऊंचाई पर स्थित है?
    उत्तर : लद्दाख
  5. स्वीडन के प्रधानमंत्री ने अगले साल (सितम्बर 2022) में होने वाले आम चुनाव से पहले इस वर्ष नवंबर में अपना पद छोड़ने की घोषणा की है उनका नाम क्या है?
    उत्तर : स्टीफन लॉफवेन
  6. मध्य प्रदेश सरकार ने बेटियों के कॉलेज में प्रवेश करने पर 20 हजार देने की घोषणा की है, इसके लिए उन्होंने किस योजना का शुभारम्भ किया गया है?
    उत्तर : लाडली लक्ष्मी योजना
  7. अफ़गानिस्तान क्रिकेट बोर्ड का कार्यकारी चेयरमैन किसे नियुक्त किया गया है?
    उत्तर : अजीजुल्लाह फजली
  8. देश में पिछले 24 घंटे में कोरोना के कितने नए मामले सामने आये है?
    उत्तर : 25,072 (389 मौतें)
  9. उत्तर प्रदेश के पूर्व मुख्यमंत्री का 89 वर्ष की उम्र में निधन हो गया है उनका नाम क्या था?
    उत्तर : कल्याण सिंह
  10. आईपीएल के बचे हुए सीजन के लिए राजस्थान रॉयल्स के किस खिलाड़ी ने अपना नाम वापस ले लिया है?
    उत्तर : जोश बटलर

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 9039

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Leave a Comment

error: Content is protected !!