Daily Current Affairs (23 ~ June ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the June 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 23 June 2021 :

  1. Which Indian forest organization has won the ‘2021 Land for Life Award’?
    Ans. familial festivities
  2. The Government of India has decided to appoint whom as the Director of WTO Mission of India?
    Ans. Ashish Chandorkar
  3. Which international organization has organized a four-day summit for Vaccine Internationalism?
    Ans. Progressive International
  4. Which ministry has released 3 draft strategies to boost the tourism sector after the COVID-19 pandemic?
    Ans. Ministry of Tourism
  5. By which year the central government has set a target to reduce road accident deaths by 50%?
    Ans. 2024
  6. Which day is celebrated all over the world on 21st June?
    Ans. World Music Day and International Yoga Day
  7. National Internet Exchange of India has celebrated which of its foundation day?
    Ans. 18th
  8. At what age Kannada actor Sanchari Vijay has died in a road accident?
    Ans. 38 years
  9. Indian female wrestler Vinesh Phogat has won the gold medal in the Poland Open in how many kg category?
    Ans. 53 kg square
  10. What is the name of the shooter from Madhya Pradesh who has won gold medal in Peru event?
    Ans. Rubina Francis
  1. किस भारतीय वन संगठन ने ‘2021 लैंड फॉर लाइफ अवार्ड’ जीता है ?
    Ans. फैमिलियल फेरेस्ट्री
  2. भारत सरकार किसे भारत के WTO मिशन के निदेशक के रूप में नियुक्त करने का फैसला किया है ?
    Ans. आशीष चंदोरकर
  3. किस अंतर्राष्ट्रीय संगठन ने वैक्सीन अंतर्राष्ट्रीयवाद के लिए चार दिवसीय शिखर सम्मेलन का आयोजन किया है ?
    Ans. प्रोग्रेसिव इंटरनेशनल
  4. किस मंत्रालय ने कोविड-19 महामारी के बाद पर्यटन क्षेत्र को बढ़ावा देने के लिए 3 मसौदा रणनीतियां जारी की हैं ?
    Ans. पर्यटन मंत्रालय
  5. केंद्र सरकार ने किस वर्ष तक सड़क दुर्घटना में होने वाली मौतों को 50% तक कम करने का लक्ष्य रखा है ?
    Ans. 2024
  6. 21 जून को विश्वभर में कौन सा दिवस मनाया जाता है ?
    Ans. विश्व संगीत दिवस और अंतर्राष्ट्रीय योग दिवस
  7. नेशनल इंटरनेट एक्सचेंज ऑफ इंडिया ने अपना कौनसा स्थापना दिवस मनाया है ?
    Ans. 18वां
  8. कन्नड़ अभिनेता संचारी विजय का कितने वर्ष की उम्र में सड़क दुर्घटना में निधन हो गया है ?
    Ans. 38 वर्ष
  9. भारतीय महिला पहलवान विनेश फोगाट ने पोलैंड ओपन में कितने किलो वर्ग में गोल्ड मैडल जीता है ?
    Ans. 53 किलो वर्ग
  10. मध्यप्रदेश के निशानेबाज ने पेरु इवेंट में स्वर्ण पदक मिला है उनका क्या नाम है ?
    Ans. रुबीना फ्रांसिस

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 9117

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Leave a Comment

error: Content is protected !!