Daily Current Affairs (19 ~ May ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the May 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 19 May 2021 :

  1. In how many years of history has Lester City won the FA Cup title for the first time?
    Ans. 137 years
  2. The Jupiter Icy Moon Explorer is tested by which space agency’s interplanetary spacecraft?
    Ans. European Space Agency
  3. The naval service of India and Indonesia has organized “Passage Exercise” in the south of which sea?
    Ans. Arabian Sea
  4. In which year Pablo Picasso’s “Woman Sitting Near a window” painting sold for 754 crores?
    Ans. 1932
  5. Which state’s Chief Minister Amarinder Singh has declared Malerkotla as a new district?
    Ans. Punjab
  6. Which day is celebrated worldwide on May 17?
    Ans. World Telecom Day
  7. How many meters of tunneling has been successfully completed by the Railways in Kolkata?
    Ans. 800 meters
  8. Indian Railways has started Wi-Fi service at how many railway stations under Digital India so far?
    Ans. 6000 railway stations
  9. What is the new name of the well-known airlines company “GoAir” rebranded itself?
    Ans. ‘Go First’
  10. Who has been ranked first in the list of 50 top leaders of the world by Fortune magazine?
    Ans. Jacinda arderv
  1. लेस्टर सिटी ने कितने साल की इतिहास में पहली बार FA कप का खिताब जीता है ?
    Ans. 137 साल
  2. जुपिटर आइसी मून एक्सप्लोरर का परीक्षण किया है वह किस अंतरिक्ष एजेंसी का अंतरग्रहीय अंतरिक्ष यान है ?
    Ans. यूरोपीय अंतरिक्ष एजेंसी
  3. भारत और इंडोनेशिया की नौसेवा ने किस सागर के दक्षिण भाग में “पैसेज एक्सरसाइज” का आयोजन किया है ?
    Ans. अरब सागर
  4. किस वर्ष बनायीं गयी पाब्लो पिकासो की “Woman Sitting Near a window” पेंटिंग 754 करोड़ रुपये में बिकी है ?
    Ans. 1932
  5. किस राज्य के मुख्यमंत्री अमरिंदर सिंह ने मलेरकोटला को नया जिला घोषित किया है ?
    Ans. पंजाब
  6. 17 मई को विश्वभर में कौन सा दिवस मनाया जाता है ?
    Ans. विश्व दूरसंचार दिवस
  7. रेलवे ने कोलकाता में कितने मीटर के सुरंग अभियान को सफलतापूर्वक पूरा कर लिया है ?
    Ans. 800 मीटर
  8. भारतीय रेलवे ने डिजिटल इंडिया के तहत अब तक कितने रेलवे स्टेशनों पर वाई-फाई सेवा शुरु कर दी है ?
    Ans. 6000 रेलवे स्टेशनों
  9. जाने-माने एयरलाइंस कंपनी “GoAir” ने खुद को रीब्रांड कर, नया नाम क्या रखा है ?
    Ans. ‘Go First’
  10. फार्च्यून पत्रिका द्वारा विश्व के 50 बड़े नेताओं की सूची में किसे प्रथम स्थान प्राप्त हुआ है ?
    Ans. जैसिंडा अर्डर्व

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 9960

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Leave a Comment

error: Content is protected !!