Daily Current Affairs (19 ~ June ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the June 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 19 June 2021 :

  1. In which country agreement is being made for sea airlines?
    Ans. India
  2. Which app has been launched by the Ministry of Home Affairs to tackle digital fraud?
    Ans. cyber safe
  3. 36-year-old Sabasakra has become the first female boxing coach of which country?
    Ans. Egypt
  4. Which country has once again started air strike on Gaza Strip?
    Ans. Israel
  5. BCCI has lifted the life ban on which cricketer?
    Ans. Ankit Chavan
  6. Who has made drone survey mandatory for all National Highway projects?
    Ans. National Highways Authority of India
  7. Which day is celebrated all over the world on 17th June?
    Ans. world desertification and drought prevention day
  8. Which company has appointed interim Chief Grievance Officer?
    Ans. double
  9. According to John Hopkins University, which country has become the first country to record 6 lakh deaths due to Kovid-19?
    Ans. America
  10. Which state has ordered to open all government schools for teachers and employees from July 01?
    Ans. Uttar Pradesh
  1. किस देश में समुंद्री विमान सेवाओं के लिए समझौता किया जा रहा है ?
    Ans. भारत
  2. डिजिटल धोखाधड़ी से निपटने के लिए गृह मंत्रालय ने कौन सा ऐप लांच किया है ?
    Ans. साइबर सेफ
  3. 36 वर्षीय सबासक्र किस देश की पहली महिला बॉक्सिंग कोच बनी है ?
    Ans. मिस्र
  4. किस देश ने एक बार फिर से गाजा पट्टी पर एयर स्ट्राइक शुरू कर दी है ?
    Ans. इजरायल
  5. बीसीसीआई ने किस क्रिकेटर पर लगे आजीवन प्रतिबंध को हटा दिया है ?
    Ans. अंकित चव्हाण
  6. किसने सभी राष्ट्रीय राजमार्ग परियोजनाओं के लिए ड्रोन सर्वेक्षण अनिवार्य कर दिया है ?
    Ans. भारतीय राष्ट्रीय राजमार्ग प्राधिकरण
  7. 17 जून को विश्वभर में कौनसा दिवस मनाया जाता है ?
    Ans. विश्व मरुस्थलीकरण और सूखा रोकथाम दिवस
  8. किस कंपनी ने अंतरिम मुख्य शिकायत अधिकारी अपॉइंट किया है ?
    Ans. द्विटर
  9. जॉन हॉप्किन्स यूनिवर्सिंटी के अनुसार कोविड-19 के कारण 6 लाख मौतें दर्ज करने वाला कौनसा पहला देश बन गया ?
    Ans. अमेरिका
  10. किस राज्य ने 01 जुलाई से सभी सरकारी विरद्यालयों को शिक्षकों एवं कर्मचारियों के लिए खोलने के आदेश दिया है ?
    Ans. उत्तरप्रदेश

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 9117

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


Related Posts :

Leave a Comment

error: Content is protected !!