Daily Current Affairs (17 ~ January ~ 2022)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the January 2022 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 17 January 2022 :

  1. Who has been ranked among the top 10 highest-paid women players of Forbes in the year 2021?
    Ans : Japan’s Tennis Star Naomi Osaka (Rs 424 Crore Rupees).
  2. Which country has signed an agreement of Rs 2780 crore with India to buy BrahMos missile?
    Ans : Philippine
  3. Which senior journalist has passed away at the age of 61 due to heart attack?
    Ans : Kamal Khan (NDTV)
  4. What has been announced by Indian Railways to change the designation of Guard with immediate effect?
    Ans : Train Passenger
  5. Who has been appointed by the Sports Ministry as the director of the first High Performance of Weightlifting?
    Ans : Avinash Pandu (Mauritius)
  6. The US Mint has placed a black woman on a US coin for the first time. What is her name?
    Ans : Maya Angelou
  7. Who has been appointed by IPL team Kolkata Knight Riders as their new bowling coach?
    Ans : Bharat Arun
  8. Which female Indian sportsperson has been appointed by the Jacobs Creek brand as its new brand ambassador?
    Ans : Mithali Raj
  9. What will Prime Minister Narendra Modi address on the first day of the summit to be held on January 17?
    Ans : Davos Agenda Summit
  10. Which day of Indian Army Day is being celebrated on this day?
    Ans : 74th Army Day
  11. In the last match of the Test series played between India and South Africa, which team won the series 2-1 after registering a seven-wicket win?
    Ans : South Africa
  12. How many new cases of corona have been reported in the country in the last 24 hours?
    Ans : 2,68,833 Cases (402 Deaths)
  13. Today (15 January) is being celebrated all over the world as which day?
    Ans : International Museum Selfie Day
  1. फ़ोर्ब्स की सर्वाधिक कमाई करने वाली शीर्ष 10 महिला खिलाड़ियों में वर्ष 2021 में किसे शीर्ष स्थान प्राप्त हुआ है?
    उत्तर : जापान की टेनिस स्टार नाओमी ओसाका (424 करोड़ रूपए)।
  2. किस देश ने भारत के साथ ब्रह्मोस मिसाइल खरीदने का 2780 करोड़ रूपए का करार किया है?
    उत्तर : फिलीपीन
  3. किस वरिष्ठ पत्रकार का हृदयघात की वजह से 61 वर्ष की उम्र में निधन हो गया है?
    उत्तर : कमाल खान (एनडीटीवी)
  4. भारतीय रेलवे ने तत्काल प्रभाव से गार्ड के पदनाम को बदलकर क्या करने की घोषणा की है?
    उत्तर : ट्रेन पैसेंजर
  5. खेल मंत्रालय ने भारोत्तोलन के पहले हाई परफॉर्मेंस का निदेशक किसे नियुक्त किया गया है?
    उत्तर : अविनाश पांडु (मॉरीशस)
  6. अमेरिकी टकसाल ने पहली बार अमेरिकी सिक्के पर एक अश्वेत महिला को जगह दी है उनका नाम क्या है?
    उत्तर : माया एंजेलो
  7. आईपीएल टीम कोलकाता नाइट राइडर्स ने किसे अपना नया बॉलिंग कोच नियुक्त किया है?
    उत्तर : भरत अरुण
  8. जैकब्स क्रीक ब्रांड ने किस महिला भारतीय खिलाड़ी को अपना नया ब्रांड एम्बेस्डर नियुक्त किया है?
    उत्तर : मिताली राज
  9. प्रधानमंत्री नरेंद्र मोदी 17 जनवरी को आयोजित होने वाले शिखर सम्मेलन के पहले दिन को क्या सम्बोधित करेंगे?
    उत्तर : दावोस एजेंडा शिखर सम्मेलन
  10. आज के दिन को भारतीय सेना दिवस का कौन-सा वां दिवस मनाया जा रहा है?
    उत्तर : 74वां सेना दिवस
  11. भारत-दक्षिण अफ्रीका के बीच खेली गयी टेस्ट सीरीज के अंतिम मैच में किस टीम ने सात विकेट से जीत दर्ज कर सीरीज 2-1 से जीत ली है?
    उत्तर : दक्षिण अफ्रीका
  12. देश में पिछले 24 घंटे में कोरोना के कितने नए मामले सामने आये है?
    उत्तर : 2,68,833 केस (402 मौतें)
  13. आज के दिन (15 जनवरी) को पूरे विश्वभर में किस दिवस के रूप में मनाया जा रहा है?
    उत्तर : अन्तर्राष्ट्रीय संग्रहालय सेल्फी दिवस

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 9966

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


Related Posts :

Leave a Comment

error: Content is protected !!