Daily Current Affairs (17 ~ Dec ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the December 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 17 December 2021 :

  1. Which US gymnast has been honored with the Best Athlete Award 2021 by Time magazine?
    Ans : Simone Wiles
  2. Which Indian-origin woman has been appointed by French giant Chanel as its new CEO?
    Ans : Leena Nair
  3. Which birth anniversary of India’s first Home Minister Sardar Vallabhbhai Patel was celebrated yesterday (December 15)?
    Ans : 71st
  4. Which woman has been appointed by Kotak Mahindra Bank as its new independent director?
    Ans : Ashu Suyash
  5. Which country has been ranked first in the Global Health Security Index 2021?
    Ans : USA (India 66th)
  6. Who has been honored with the National Energy Conservation Award from the Ministry of Power, Government of India?
    Ans : Rajasthan Renewable Energy Corporation.
  7. Who has been appointed by the Pakistan Cricket Board as its new CEO?
    Ans : Faizal Hasnain
  8. Himachal Pradesh state government has announced to set up a commission for general category, what is the name given to the commission?
    Ans : General Category Commission
  9. To whom has the Sports Journalists Federation of India announced the prestigious SJFI Award?
    Ans : Sunil Gavaskar
  10. The Asian Development Bank (ADB) has estimated the economic growth rate to be what percent for the financial year 2021-2022?
    Ans : 9.7 Percent
  11. Delhi’s Connaught Place has reached which place in the world’s most expensive office market?
    Ans : 17th
  12. How many new cases of corona have been reported in the country in the last 24 hours?
    Ans : 7,974 Cases (343 Deaths)
  13. Today (December 16) is being celebrated as which day across the world?
    Ans : National Victory Day India (1971) India’s biggest victory over Pakistan and Victory Day of Bangladesh (1971).
  1. अमेरिका की किस जिम्नास्ट को टाइम पत्रिका ने सर्वश्रेष्ठ एथलीट पुरस्कार 2021 से सम्मानित किया है?
    उत्तर : सिमोन वाइल्स
  2. फ्रांस की दिग्गज कंपनी शनैल ने भारतीय मूल की किस महिला को अपना नया सीईओ नियुक्त किया है?
    उत्तर : लीना नायर
  3. भारत के पहले गृहमंत्री सरदार बल्लभ भाई पटेल की कल (15 दिसंबर) को कौन-सी वीं जयंती मनाई गई?
    उत्तर : 71वीं
  4. कोटक महिंद्रा बैंक ने किस महिला को अपना नया स्वतंत्र निदेशक नियुक्त किया है?
    उत्तर : आशु सुयश
  5. ग्लोबल हेल्थ सेक्योरिटी इंडेक्स 2021 में कौन से देश को प्रथम स्थान प्राप्त हुआ है?
    उत्तर : यूएसए (भारत 66वां)
  6. भारत सरकार विद्युत मंत्रालय की ओर से किसे नेशनल एनर्जी कंजर्वेशन अवार्ड से सम्मानित किया गया है?
    उत्तर : राजस्थान अक्षय ऊर्जा निगम
  7. पाकिस्तान क्रिकेट बोर्ड ने किसे अपना नया सीईओ नियुक्त किया है?
    उत्तर : फैज़ल हसनैन
  8. हिमाचल प्रदेश राज्य सरकार ने सामान्य श्रेणी के लिए आयोग गठन करने की घोषणा की है, आयोग को क्या नाम दिया गया है?
    उत्तर : सामान्य वर्ग आयोग
  9. भारतीय खेल पत्रकार महासंघ ने प्रतिष्ठित एसजेएफआई पुरस्कार किसे देने की घोषणा की है?
    उत्तर : सुनील गावस्कर
  10. एशियाई विकास बैंक (एडीबी) ने वित्त वर्ष 2021-2022 के लिए आर्थिक वृद्धि दर कितने प्रतिशत रहने के अनुमान लगाया है?
    उत्तर : 9.7 प्रतिशत
  11. दिल्ली का कनॉट प्लेस दुनिया के सबसे महंगे ऑफिस मार्केट में किस स्थान पर पहुँच गया है?
    उत्तर : 17वें
  12. देश में पिछले 24 घंटे में कोरोना के कितने नए मामले सामने आये है?
    उत्तर : 7,974 केस (343 मौतें)
  13. आज के दिन (16 दिसंबर) को विश्वभर में किस दिवस के रूप में मनाया जा रहा है?
    उत्तर : राष्ट्रीय विजय दिवस भारत (1971) पाकिस्तान पर भारत की सबसे बड़ी जीत और बांग्लादेश का विजय दिवस (1971)

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 8944

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


Related Posts :

Leave a Comment

error: Content is protected !!