Daily Current Affairs (15 ~ July ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the July 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 15 July 2021 :

  1. Which airlines won the 2021 “Airline of the Year” award?
    Ans. Korean Airlines
  2. In which city of India the National Dolphin Research Center has been announced to be established?
    Ans. Patna
  3. British billionaire Richard Branson has become which billionaire to fly in space?
    Ans. First
  4. Indian swimmer Sajan Prakash has become which Indian swimmer to get Olympic ticket on the basis of timing?
    Ans. first
  5. Which female player has won the Wimbledon Tennis Grand Slam title by winning the women’s singles final? Ans. ashleigh barty
  6. Which country’s Supreme Court has ordered to make Sher Bahadur Deuba the Prime Minister within 2 days?
    Ans. Nepal
  7. Which Indian-American tennis player has created history by winning the junior championship title at Wimbledon?
    Ans. Sameer Banerjee
  8. Which Grand Slam has Novak Djokovic won the title of Wimbledon 2021?
    Ans. 20th
  9. Which day is celebrated all over the world on 13th June?
    Ans. french fries day
  10. Which football team has won the Euro 2020 title?
    Ans. Italy football team

्रश्न 1. कौनसी एयर लाइन्स ने 2021 का “एयरलाइन ऑफ द ईयर” अवॉर्ड को अपने नाम किया ?
उत्तर – कोरियन एयरलाइंस

प्रश्न 2. भारत के किस शहर में राष्ट्रीय डॉल्फिन अनुसंधान केंद्र स्थापित किये जाने की घोषणा की गयी है ?
उत्तर – पटना

प्रश्न 3. ब्रिटिश अरबपति रिचर्ड ब्रैनसन अंतरिक्ष में उड़ान भरने वाले कौन से अरबपति बन गए है ?
उत्तर – प्रथम

प्रश्न 4. भारतीय तैराक सजन प्रकाश टाइमिंग के आधार पर ओलंपिक टिकट पाने वाले कौन से भारतीय तैराक बन गए है ?
उत्तर – पहले

प्रश्न 5. किस महिला खिलाड़ी ने महिला एकल का फाइनल जीतकर विंबलडन टेनिस ग्रैंडस्लैम खिताब अपने नाम किया है ?
उत्तर – एश्ले बार्टी

प्रश्न 6. किस देश की सुप्रीम कोर्ट ने 2 दिन के भीतर शेर बहादुर देउबा को प्रधानमंत्री बनाने का आदेश दिया है ?
उत्तर – नेपाल

प्रश्न 7. भारतीय मूल के किस अमेरिकी टेनिस खिलाड़ी ने इतिहास रचते हुए विंबलडन में जूनियर चैंपियनशिप का खिताब जीता है ?
उत्तर – समीर बनर्जी

प्रश्न 8. विंबलडन 2021 का ख़िताब जीतकर नोवाक जोकोविच ने कौन सा ग्रैंड स्लैम अपने नाम किया है ?
उत्तर – 20वां

प्रश्न 9. 13 जून को विश्वभर में कौनसा दिवस मनाया जाता है ?
उत्तर – फ्रेंच फ्राइज डे

प्रश्न 10. किस फुटबॉल टीम ने यूरो 2020 का ख़िताब जीता है ?
उत्तर – इटली फुटबॉल टीम

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 9445

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


Related Posts :

Leave a Comment

error: Content is protected !!