Daily Current Affairs (08 ~ January ~ 2022)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the January 2022 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 08 January 2022 :

Question 01. Recently who has taken over as the new Director General of the National Mission for Clean Ganga?
Answer: G Ashok Kumar

Question 02. Recently who has launched Unified Presentation Management System (UPMS).
Answer: NPCI Bharat Bilpay Limited

Question 03. Recently who has been appointed as the new executive director of Reserve Bank of India.
Answer: Ajay Kumar Chaudhary and Deepak Kumar

Question 04. Sindhutai Sapkal has passed away recently, what was his surname.
Answer: Mother of orphans

Question 05. Recently Google has acquired Israeli cyber security startup Simplify for how many million dollars?
Answer: 500 million dollars

Question 06. Recently, where has the AYUSH Minister, Sarvadanand Sonewal laid the foundation stone of ‘International Yoga Academy’?
Answer: Hyderabad, Telangana

Question 07. Recently who has become the President of US India Business Council?
Answer: Atul Keshap

Question 08. When was the World War Orphans Day celebrated recently?
Answer: 06 January 2022

Question 09. Recently who has become the first paperless court of India?
Answer: Kerala High Court.

Question 10. Recently which state has become the first state to become LPG enabled and smoke free.
Answer: Himachal Pradesh

प्रश्न 01. हाल ही में राष्ट्रीय स्वच्छ गंगा मिशन के नए महानिदेशक के रूप में किसने पदभार संभाला है।
उत्तरः जी अशोक कुमार

प्रश्न 02. हाल ही में यूनिफाइड प्रेजेंटेशन मैनेजमेंट सिस्टम (यूपीएमएस) किसने लांच किया है।
उत्तरः एऩपीसीआई भारत बिलपे लिमिटेड

प्रश्न 03. हाल ही में भारतीय रिजर्व बैंक के नए कार्यकारी निदेशक कौन नियुक्त हुए है।
उत्तरः अजय कुमार चौधरी और दीपक कुमार

प्रश्न 04. हाल ही में सिंधुताई सपकाल का निधन हो गया है, उनका उपनाम क्या था।
उत्तरः अनाथों की मां

प्रश्न 05. हाल ही में गूगल ने कितने मिलियन डालर में इजराइली साइबर सुरक्षा स्टार्टअप सिम्पलीफाइ का अधिग्रहण किया है।
उत्तरः 500 मिलियन डालर

प्रश्न 06. हाल ही में आयुष मंत्री, सर्वदानंद सोनेवाल ने अंतर्राष्ट्रीय योग अकादमी की आधारशिला कहां रखी गई है।
उत्तरः हैदराबाद, तेलंगाना

प्रश्न 07. हाल ही में यूएस इंडिया बिजनेस काउंसिल के अध्यक्ष कौन बने हैं?
उत्तर: अतुल केशप

प्रश्न 08. हाल ही में विश्व युद्ध अनाथ दिवस कब मनाया गया?
उत्तर: 06 जनवरी 2022

प्रश्न 09. हाल ही में भारत का पहला पेपरलेस न्यायालय कौन बना है?
उत्तर: केरल उच्च न्यायालय।

प्रश्न 10. हाल ही में कौन सा राज्य एलपीजी सक्षम और धूम्रपान मुक्त होने वाला पहला राज्य बना है।
उत्तर: हिमाचल प्रदेश

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 9976

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Leave a Comment

error: Content is protected !!