Daily Current Affairs (04 ~ January ~ 2022)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the January 2022 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 04 January 2022 :

1 Who has been appointed as the Chairman and CEO of Railway Board?
Ans. VK Tripathi

  1. Where has the ‘Right to Pee’ campaign been launched to improve the condition of public toilets?
    Ans. Nagpur
  2. Recently Mrs. Who has won the title of India Galaxy 2021?
    Ans. Nikita Sokal
  3. Who has recently won the 8th U-19 Asia Cup?
    Ans. India
  4. Recently who has been appointed as the next High Commissioner of India to Barbados?
    Ans. S Balachandran
  5. Recently who has been inducted as Executive Director in Bank of Maharashtra?
    Ans. Ashish Pandey
  6. Recently who has taken over as the 24th Chief of the Indian Coast Guard?
    Ans. VS Pathania
  7. Recently which state government has increased dearness allowance by 3%?
    Ans. Odisha
  8. Recently which state government has increased old age pension from 1200 to ₹ 1400?
    Ans. Uttarakhand
  9. Recently who has become the first Indian to qualify for 2 Winter Olympic events?
    Ans. Aarif khan
  1. हाल ही में रेलवे बोर्ड के अध्यक्ष और CEO किसे नियुक्त किया गया है?
    Ans. VK त्रिपाठी
  2. सार्वजनिक शौचालय की स्थिति सुधारने के लिए ‘Right to Pee’ अभियान कहां शुरू किया गया है?
    Ans. नागपुर
  3. हाल ही में Mrs. India Galaxy 2021 का खिताब किसने जीता है?
    Ans. निकिता सोकल
  4. हाल ही में 8वां U-19 एशिया कप किसने जीत लिया है?
    Ans. भारत
  5. हाल ही में किसे बारबाडोस में भारत के अगले उच्चायुक्त के रूप में नियुक्त किया गया है?
    Ans. S बालचंद्रन
  6. हाल ही में किसे बैंक ऑफ महाराष्ट्र में कार्यकारी निदेशक के रूप में शामिल किया गया है?
    Ans. आशीष पांडे
  7. हाल ही में किसने भारतीय तटरक्षक बल के 24वें प्रमुख के रूप में पदभार संभाला है?
    Ans. VS पठानिया
  8. हाल ही में किस राज्य सरकार ने महंगाई भत्ते में 3% की वृद्धि की है ?
    Ans. ओडिशा
  9. हाल ही में किस राज्य सरकार ने वृद्धावस्था पेंशन को 1200 से बढ़ाकर ₹1400 कर दिया है ?
    Ans. उत्तराखंड
  10. हाल ही में कौन 2 शीतकालीन ओलंपिक स्पर्धाओं के लिए क्वालीफाई करने वाले पहले भारतीय बने हैं?
    Ans. आरिफ खान

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 8219

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Leave a Comment

error: Content is protected !!