Daily Current Affairs (01 ~ August ~ 2021)

Kindly Share Dear Aspirants :

Welcome to the July 2021 Daily Current Affairs MCQ One Liner Section of PuzzlesHuB. Current Affairs Quiz will Boost Your GA Section. Daily One Liner Current Affairs About national and international news are provided here. Read these one-liners for quick revision for those who are preparing for IBPS/SBI/Po/Clerk and other competitive exams.

Daily CA One Liners, 01 August 2021 :

  1. Which state has announced to set up the first sports university?
    Ans. A state in Eastern India ✔️
  2. Who has hosted the Central and South Asia Summit 2021?
    Ans. Uzchekistan ✔️
  3. Which country’s Buen Retiro Park and Paseo del Prado have been added to the UNESCO World Heritage List?
    Ans. Spain ✔️
  4. Who has approved the Insolvency and Bankruptcy Code (Amendment) Bill, 2021?
    Ans. Lok Sabha ✔️
  5. Scientists have discovered the first evidence of water vapor in the icy moon Ganymede of which planet with the help of the Hubble Space Telescope?
    Ans. Jupiter ✔️
  6. In which state Harappan city Dholavira has been included in the UNESCO World Heritage List?
    Ans. Gujarat ✔️
  7. Which ministry has launched Earth System Science Data Portal on its 15th foundation day?
    Ans. ministry of earth sciences ✔️
  8. Under the energy security schemes of the government, who has started the project on the exploration of lithium?
    Ans. Geological Survey of India ✔️
  9. Which country has decided to return 14 artifacts to India?
    Ans. Australia ✔️
  10. The government of Saudi Arabia has announced a travel ban of how many years for the countries included in the ‘Red List’ including India?
    Ans. 3 years ✔️

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 9655

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


Related Posts :

Leave a Comment

error: Content is protected !!